1.300 policies i guàrdies civils reforçaran la seguretat per la sentència del procés
Agents dels cossos de l'Estat arriben a Catalunya per reforçar la seguretat davant la sentència del Suprem

El Ministeri d'Interior envia 1.300 policies i guàrdies civils a Catalunya per la sentència

Reunió de coordinació dels Mossos i els cossos policials estatals desplaçats a Catalunya davant la imminència de la sentència pel judici per uns dies que Buch titlla de "complexos"

RedaccióActualitzat

Policia Nacional, Guàrdia Civil i Mossos d'Esquadra es preparen per afrontar els diferents escenaris davant la imminent sentència del Tribunal Suprem sobre el judici del Procés.

Aquest dimarts hi ha hagut una reunió amb comandaments dels tres cossos per acabar de dissenyar l'operatiu policial pels propers dies.

1.300 agents dels cossos de l'Estat reforçaran la seguretat a Catalunya en previsió d'aldarulls un cop es publiqui aquesta sentència, prevista per finals d'aquesta setmana o inicis de la que ve.

El conseller d'Interior, Miquel Buch, ha assegurat que els Mossos vetllaran per la convivència pacífica en uns dies que titlla de "complexos". I per la seva banda, la ministra de Defensa, Margarida Robles, avisa que el govern espanyol actuarà amb fermesa si el president Torra vulnera l'ordre constitucional.


Coordinació dels tres cossos

A diferència del dia del referèndum, la coordinació es farà des de la cúpula de mossos i no des de la secretaria d'Estat. S'han llimat les diferències entre els cossos policials i volen projectar una imatge d'unitat.

El reforç dels cossos estatals, que es fa d'acord amb el cos autonòmic, consistirà en protegir edificis estatals i infrastructures clau. En cas d'incidents, però, podrien assumir altres funcions.

 

Els cossos estatals vetllaran per la seguerat en eficis oficials de l'Estat


Policia Nacional i Guàrdia Civil s'encarregaran de fer de barrera perimetral en els edificis que són de l'Estat, com podria ser la delegació del govern. En un segon cordó policial hi haurà la Brimo, dels Mossos, per si s'han de fer actuacions d'ordre públic que és qui té les competències per fer-ho.


Arribada de reforços d'arreu del territori espanyol

El Ministeri de l'Interior ja ha començat a enviar reforços a Catalunya, tant del cos de la Policia Nacional com de la Guàrdia Civil. Apunten que el reforç entra dins la normalitat quan es preveuen mobilitzacions i que es vol adequar el dispositiu a la magnitud de les protestes. Per això, diuen, no hi ha una xifra definitiva d'agents destinats.

Als 600 agents policials antidisturbis que ja es van desplaçar pel segon aniversari de l'1 d'Octubre, se'ls hi sumaran 700 agents de la guàrdia civil -350 antidisturbis- que s'han començat a traslladar aquest dimarts.

Els reforços arriben de tot l'estat, de manera gradual i hi ha agents de diverses unitats. S'allotjaran en hotels i en quarters militars.

Els 600 efectius de la Policia Nacional desplaçats fins ara corresponen a les Unitats d'Intervenció Policial (UIP) i de les Unitats de Prevenció i Reacció (UPR). Venen de Saragossa, València i Madrid, entre altres, i el contingent va augmentant amb noves arribades.


Uns dies "complexos", segons Buch

El conseller d'Interior ha dit que els Mossos vetllaran per la convivència pacífica davant la complexitat dels pròxims dies quan es conegui la sentència del judici del procés, prevista per finals d'aquesta setmana o principis de la que ve.
 


Buch s'ha dirigit als 384 nous agents destinats a Barcelona que s'han presentat aquest dimarts:

"Tots som conscients de la complexitat de l'etapa que vivim, i tots sabem que ens els propers dies aquesta complexitat podria incrementar-se encara més. Una etapa, aquesta, en què la vostra professionalitat haurà d'estar preparada per resoldre qualsevol escenari que es pugui plantejar."

Pel conseller, el cos haurà de protegir ''el lliure exercici de drets i llibertats'' i, alhora, garantir la seguretat ciutadana ''vetllant per la convivència pacífica''.


Madrid adverteix Quim Torra

Mentrestant, el govern espanyol ha advertit el català que no acceptarà cap resposta fora de la llei davant de la imminent sentència. Ho ha fet la ministra de Defensa, Margarida Robles:

"El govern té molt clar que no acceptarà cap vulneració de l'ordre constitucional i que, per tant, qualsevol crida a la desobediència o una incitació a la violència tindrà la resposta sensata, ponderada, prudent, però al mateix temps ferma, per part del govern."

ARXIVAT A:
Procés catalàMossos d'EsquadraGuàrdia CivilPolicia NacionalJudici procés
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut