L'Institut de l'Ebre de Tortosa (ACN)

Treball veu irregularitats en les pràctiques d'alumnes de l'Institut de l'Ebre de Tortosa

Alumnes d'informàtica treballaven directament per a l'institut de formació professional

RedaccióActualitzat

Inspecció de Treball ha confirmat irregularitats en les pràctiques que feien alguns alumnes de formació professional a l'Institut de l'Ebre, a Tortosa. Sobre el paper, feien pràctiques en una empresa, però en realitat treballaven al centre educatiu on estaven matriculats, cosa que no permet la normativa de formació professional.

Segons van alertar dos docents, hi havia alumnes del cicle formatiu d'informàtica que cobraven directament de l'institut per fer algunes tasques, però constava que estaven contractats per l'empresa Ebresoft Consulting SL. La denúncia es va presentar a l'octubre a la bústia ètica de la Generalitat, a Educació i a l'Oficina Antifrau.

"S'aparentava una activitat formativa dual correcta, quan les feines realitzades pels alumnes eren les del manteniment dels serveis informàtics del centre", segons l'escrit d'Inspecció de Treball difós per la CGT, que afegeix que "s'ha emmascarat una relació laboral ordinària per part dels alumnes rere la celebració de convenis en pràctiques amb una empresa externa que no es van produir mai".

Inspecció de Treball detalla que els estudiants "eren ocupats en feines de manteniment i reparació de problemes informàtics per tot l'institut, es connectaven a un ordinador a la sala de servidors" i allà, "mitjançant correus electrònics enviats pel mateix centre, cursaven les diferents incidències".


Els convenis no són vàlids

Els alumnes no van anar mai a l'empresa ni coneixien el tutor d'empresa ni havien rebut cap instrucció ni seguiment per part d'Ebresoft Consulting.

L'informe de Treball constata que els convenis no són vàlids, que el centre no ha fet el seguiment corresponent i que els alumnes afectats han de tenir un contracte laboral ordinari, i no de pràctiques.

El sindicat CGT exigeix la dimissió de la direcció del centre i demana responsabilitats al Departament d'Educació, que va obrir un expedient informatiu. 

En paral·lel, Educació ha encarregat una auditoria sobre els comptes de l'Institut de l'Ebre. La inspecció de serveis investigarà els fets i podria aplicar mesures disciplinàries.

 

ARXIVAT A:
Educació Formació Professional
Anar al contingut