El contingut de la denúncia d'Iglesias i Montero vol posar de relleu "l'especial protecció" que mereixen els seus tres fills, me…
El contingut de la denúncia d'Iglesias i Montero vol posar de relleu "l'especial protecció" que mereixen els seus tres fills, menors d'edat

Iglesias i Montero presenten denúncia per les amenaces als seus fills a les xarxes

El vicepresident i la ministra d'Igualtat del govern espanyol consideren que hi ha una campanya d'assetjament a les xarxes amb els seus fills com a objectiu, i asseguren que l'odi "no quedarà impune"

RedaccióActualitzat

La ministra d'Igualtat, Irene Montero, i el vicepresident del govern espanyol Pablo Iglesias han decidit emprendre mesures judicials davant de l'augment d'amenaces que pateix la seva família. Aquest dilluns al matí han presentat una denúncia a la comissaria especial del Congrés.

Montero assegura que l'assetjament que pateix la parella i els seus tres fills s'emmarca en l'"estratègia d'odi" de l'extrema dreta per desestabilitzar el govern amb la "cultura de l'agressió".

Aquest és un dels tuits que han acompanyat la denúncia: un missatge de la usuària @Belonavox que assenyala els fills menors i la seva escola, i que va ser compartit múltiples vegades abans de protegir el compte:

Em pregunto a quina escola prentenen portar el "coletas" i Irene els seus fills, perquè seran carn de clatellot...

 

També han recollit un altre tuit, de l'usuari @knox_es --usuari actualment desactivat--, que respon a l'anterior missatge:

"Quan ho anunciïn, portaré els meus fills a aquella escola perquè els inflin d'hòsties".

 

La parella ha interposat una segona denúncia per uns fets succeïts aquest dilluns a la matinada: segons l'atestat de la declaració, quatre individus han llançat objectes dins del domicili habitual del vicepresident i la ministra al municipi de Galapagar, a Madrid.

Ho ha indicat Montero en declaracions als mitjans de comunicació, pocs dies després d'haver abandonat les seves vacances a Astúries per insults i amenaces a les xarxes:

"La gravetat d'aquestes manifestacions no només incita a l'odi i la violència, sinó que es dirigeixen contra tres menors, els nostres fills, els quals han de gaudir d'una especial protecció que aquí invoquem i l'interès dels quals ha de salvaguardar-se."

 

Escarni al seu domicili i "passivitat" de la Fiscalia

En el següent vídeo es pot veure Miguel Ángel Frontera sortir del cotxe que reprodueix l'himne falangista "Cara al sol". Se'l considera un dels organitzadors de les protestes continuades des del mes de maig a la residència de Montero i Iglesias, d'acord amb un atestat policial del 12 de juny --quan va ser detingut per gravar l'interior del domicili.

 

Segons la direcció de Podem, la Fiscalia té una "actitud passiva" amb l'escarni domiciliari: "És públic des del primer moment i, en tot aquest temps, no hem tingut notícies de la Fiscalia."

El ministeri públic tampoc va intervenir d'ofici amb la denúncia del 12 de juny. De fet, la Fiscalia admet que no té constància que s'hagi obert cap investigació per les protestes al domicili d'Iglesias i Montero, tot i que s'hagin presentat diverses denúncies per aquests fets.

 

Des del mes de maig, al domicili d'Iglesias i Montero s'hi ha desplegat una dotació d'agents de la Guàrdia Civil per vigilar el domicili i impedir-hi l'avenç dels manifestants.

 

Iglesias va presentar una querella el 29 de juliol contra Frontera, un dels organitzadors de les concentracions diàries que es produeixen des del mes de maig a Galapagar.

El 22 de juny, la ministra d'Igualtat va denunciar per coacció i amenaces una regidora de Vox al municipi, Cristina Gómez Carvajal.

 

Protestes de la plataforma Sancionats per Pablo Iglesias

Al seu torn, una vintena dels protagonistes de l'escarni van presentar a principis d'agost una querella contra el vicepresident Iglesias a la sala penal del Tribunal Suprem, per la seva condició d'aforat.

Consideren que s'han vist sotmesos a un "assetjament total" per agents de la Guàrdia Civil mentre exercien el dret de protesta davant l'habitatge. Per això, volen imputar-li un delicte de funcionari públic contra drets individuals, coaccions i denúncies falses.

La plataforma organitzadora de les protestes, Sancionats per Pablo Iglesias, s'han querellat contra el vicepresident pel desplegament policial al seu domicili
La plataforma organitzadora de les protestes, Sancionats per Pablo Iglesias, s'ha querellat contra el vicepresident pel desplegament policial al seu domicili (Europa Press)

 

"L'odi no pot quedar impune"

La ministra Montero assegura que "l'odi no pot quedar impune", i això no els distraurà "ni un minut" de la seva funció: "Continuar garantint els drets de la ciutadania a Espanya."

Al seu parer, és "molt evident" que la dreta i l'extrema dreta estan creant una "estratègia de l'odi" perquè "no presenten cap iniciativa, no parlen dels problemes d'Espanya i no assumeixen responsabilitats com a força d'oposició".

El president del govern, Pedro Sánchez, va expressar el seu suport al vicepresident i la ministra pels fets viscuts:

 

En canvi, el portaveu del govern de la Comunitat de Madrid, Ignacio Aguado, els va acusar "d'importar la paraula escarni" i "generalitzar la seva aplicació" a Espanya, en referència a les protestes de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca durant la tramitació de la iniciativa antidesnonaments al Congrés.

 

ARXIVAT A:
Pablo Iglesias
Anar al contingut