Iberia planteja un ERTO de 5.000 treballadors als sindicats per causes organitzatives

L'aerolínia tem que el govern espanyol no allargui els ERTO de força major al sector aeri i proposa fer un expedient temporal d'ocupació per causes organitzatives i productives

Iberia planteja un ERTO de 5.000 treballadors per causes organitzatives. Davant la possibilitat que el govern espanyol no prorrogui els ERTO de força major en el sector aeri, l'aerolínia del grup IAG pensa en un pla B i està negociant amb els sindicats un expedient temporal d'ocupació per causes organitzatives i productives que afectaria un terç de la plantilla, que en conjunt és de 15.000 persones

En un comunicat, l'aerolínia ho ha justificat per l'"alentiment" de la recuperació econòmica, dels vols de llarg radi i de connexió, així com dels viatges de negocis, per les prohibicions, les restriccions i les quarantenes en molts països. La companyia explica que els nivells d'activitat estan encara al 70% a causa de les restriccions al turisme en molts països on opera, com els Estats Units, els de l'Amèrica Llatina --el seu mercat més potent--, o el Japó i la Xina. 

L'aerolínia continua amb uns nivells de capacitat d'entre un 30% i un 35% inferiors als del 2019, la mateixa proporció de treballadors que  quedarien afectats per l'ERTO.
 

Allargar ERTO de força major

És per això que l'aerolínia considera que l'executiu espanyol hauria d'allargar els ERTO de força major per al sector aeri, segons el comunicat.

"Els ERTO de força major han estat una eina fonamental per salvaguardar l'ocupació durant la pitjor crisi de l'aviació i són els que actualment s'apliquen a tot el sector turístic a Espanya, i en l'actualitat també s'estan aplicant a l'aerolínia."

Iberia també assenyala que les converses amb els sindicats s'iniciaran independentment i en paral·lel de les decisions que pugui adoptar la taula de diàleg social respecte als ERTO de força major. L'empresa considera que hi ha risc que no s'hi inclogui el sector aeri, tot i que calculen que no es recuperarà fins a la primavera del 2022.

Actualment Iberia té entre 4.500 i 4.700 treballadors en ERTO. La companyia vol tancar la negociació amb els sindicats abans d'acabar el mes,  que és quan acaben els ERTO per força major acordats amb el govern espanyol i els agents socials.

 

ARXIVAT A:
EmpresaDrets laboralsTurismeCoronavirus
Anar al contingut