Barcelona

Huguet diu que s'ha d'evitar que la sequera afecti el turisme

El conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, considera que no s'ha de caure en l'alarmisme en el tema de la sequera que afecta Catalunya perquè això "posaria les coses més fàcils a altres destinacions turístiques que competeixen amb Catalunya". El turisme és un motor econòmic ja que representa el 12% del PIB català i el 15% dels llocs de treball. Huguet ho ha dit en la presentació del Saló Internacional del Turisme de Catalunya, acte en què també ha destacat la importància per al sector de les noves classes mitjanes de països emergents, potencials consumidores de turisme.

Actualitzat
La classe mitjana s'ha triplicat els últims deu anys al món, gràcies sobretot als països emergents i aquesta és una oportunitat que no pot deixar escapar el sector turístic. Josep Huguet ha destacat, per exemple, que "les expectatives dels operadors russos estan al voltant del 30% del creixement per aquest any" a la vegada que ha reconegut que la Xina és la gran assignatura pendent.

A banda d'aquestes declaracions, Josep Huguet ha presentat les conclusions d'un informe sobre el turisme a Catalunya i els factors que l'influencien. El poder adquisitiu dels ciutadans i els preus, en contra del que podria semblar, no són factors determinants. Les variables més influents són "el component psicològic del consumidor davant la despesa de viatjar", ha subratllat el conseller.

Responsables del Saló Internacional del Turisme de Catalunya, que comença el proper dijous al recinte firal de Montjuïc, han afirmat que no tenen por de la recessió que afecta l'economia mundial perquè, fins i tot en moments de crisi, hi ha oportunitats de negoci. L'explicació és que quan els ciutadans tenen dificultats escullen destins més propers i barats, i opten per reduir la durada del seu viatge.

Totes aquestes consideracions s'han pogut sentir en la presentació del Saló Internacional de Turisme de Catalunya. Hi participen expositors de 76 països que ofereixen 1.500 destinacions turístiques. Grècia, les illes Balears i Oviedo són les convidades d'honor. Aquest saló és el primer que té una àrea especialitzada per al col·lectiu homosexual, transsexual i bisexual.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut