Barcelona

Homs: "Mai havíem depès tant de nosaltres mateixos"

El portaveu subratlla a "El matí de Catalunya Ràdio" i a "Els matins" de TV3 que ara el poble de Catalunya seguirà el seu camí "amb una gran determinació com a país"

Afirma que el fet que el "no" a la consulta fos tan rotund deixa les coses clares a qui pensés que potser hi havia opció d'entesa

RedaccióActualitzat

"Mai havíem depès tant de nosaltres mateixos". Aquestes han estat les primeres declaracions de Francesc Homs com a portaveu del govern després que el Congrés rebutgés la proposta catalana per convocar una consulta acordada amb l'Estat. Lluny de tirar la tovallola, lluny de considerar-ho perdut, Homs ha subratllat que ara el poble de Catalunya i la seva voluntat seguiran igualment el seu curs.

Homs ha remarcat que això serà "sempre amb to positiu, amb disponibilitat de diàleg, però amb una gran determinació com a país".

En declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", el portaveu ha dit que el "no" rotund de la cambra baixa deixa les coses clares a qui encara pensés que potser hi havia opció d'entesa per part del govern espanyol. "De sempre hem estat gent de diàleg", ha dit Homs, "però mai havíem depès tant de nosaltres mateixos", en el sentit que ja va avançar Mas que el procés continua i el govern no s'aturarà.

"Ara és clar que no serà acordada, però espero que respectin la democràcia"

Poc després, entrevistat a "Els matins" de TV3, Francesc Homs ha subratllat: "Ara és clar que no serà acordada, però espero que respectin la democràcia i la llei". Per ell, "sempre és més pràctic fer-ho de manera negociada que no amb cara enfadada", però en el moment actual no queda cap altra opció.

"Mai hi havia hagut tanta simbiosi entre la societat civil catalana, de maduresa col·lectiva".

Homs ha considerat que actualment hi ha una gran unitat pel que fa a l'objectiu del poble de Catalunya: "Mai hi havia hagut tanta simbiosi entre la societat civil catalana, de maduresa col·lectiva."

El portaveu ha felicitat els tres diputats catalans que van defensar la consulta al Congrés ("Ho van fer molt bé", "Em vaig sentir molt ben representat") i ha explicat que es va sentir feliç amb intervencions com Aitor Esteban, del PNB, però que, en canvi, "hi ha coses que entristeixen com escoltar Rajoy dient que estem fantàsticament bé a Espanya i que no sap de què ens queixem".

Homs ha considerat que Rajoy va fer declaracions "més pròpies d'un alt funcionari que no d'un governant" per la seva lectura tancada i restrictiva del text constitucional.

D'altra banda, també ha lamentat que el PSC, que havia recollit en el seu programa el dret a decidir, ahir votessin "no". "A mi m'agradaria que hi fossin, però com comprendrà no podem estar-los esperant sempre", ha conclòs.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut