Lucena destaca que Rajoy estigui obert a modificar la Constitució.
Lucena destaca que Rajoy estigui obert a modificar la Constitució. (Foto: ACN)
Barcelona

Maurici Lucena reclama un canvi d'estratègia dels partits que volen la consulta

El portaveu del PSC al Parlament destaca que Rajoy s'hagi mostrat obert a modificar la Constitució

RedaccióActualitzat

El portaveu del grup parlamentari socialista, Maurici Lucena, ha explicat a "El matí de Catalunya Ràdio" que l'endemà del debat al Congrés dels Diputats toca fer una reflexió i canviar d'estratègia: "A Escòcia el normal avui seria que el president Mas, el senyor Junqueras i la resta de partits polítics que donen suport a la consulta es reunissin i diguessin: 'Així no podem continuar, hi ha hagut un error en la definició de l'estratègia, hem de negociar les coses, costi el que costi i trigui el que es trigui', de manera acordada amb el govern espanyol per intentar inserir aquesta consulta en la legalitat".

Segons Lucena, "després de la sentència del Tribunal Constitucional i del debat del Congrés d'ahir, la conclusió seria que hem de fer les coses de forma diferent. Intentant imposar a l'altra part la teva raó no anirem enlloc. Aquest no és el model que es va seguir a Escòcia."

El dirigent del PSC ha qualificat el discurs de Mariano Rajoy de "decebedor", però ha subratllat que el cap de l'executiu espanyol es mostrés obert a modificar la Carta Magna: "Estàvem sorpresos perquè Rajoy, per primera vegada, va considerar la possibilitat que es pugui reformar la Constitució. Això pot ser el principi d'un canvi de posició gradual del Partit Popular que vagi atansant les seves tesis cap a les del Partit Socialista, assumint que no hi ha una altra sortida si no volem prendre mal que afrontar una reforma en profunditat de la Constitució Espanyola per redefinir l'encaix de Catalunya a la resta d'Espanya."

 

 

ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut