Imatges del vídeo de Hamas en què dos ostatges reclamen la seva alliberació
Imatges del vídeo de Hamas en què dos ostatges reclamen la seva alliberació

Hamas mostra dos ostatges del 7 d'octubre encara vius i captius a Gaza

En un vídeo propagandístic difós pel grup, els dos israelians relaten que des del 7 d'octubre viuen en condicions molt dures i en perill pels bombardejos

Redacció/AgènciesActualitzat

Un nou vídeo difós pel braç armat de Hamas mostra dos dels ostatges que manté a la franja de Gaza des del 7 d'octubre. Es tracta de Keith Siegel i Omri Miran, ciutadans israelians --el primer, amb doble nacionalitat nord-americana--, que demanen al seu govern que s'avingui a negociar per aconseguir el seu alliberament.

És el segon vídeo en pocs dies i demostra que el grup manté certa capacitat operativa a la Franja, amb una gravació propagandística postproduïda. Es tracta d'un vídeo recent, perquè tots dos fan referència a l'actual període de la Pasqua jueva.

Els dos homes, Siegel, de 64 anys, i Miran, de 47, parlen individualment a la càmera davant d'un fons neutre. Es dirigeixen a la seva família i reclamen al govern que negociï perquè s'hi puguin reunir aviat.

"Vull enviar un missatge a la meva família, a qui us estimo tant. Estic bé, espero que vosaltres també. Tinc bons records de la Pasqua l'any passat, quan la vam passar junts"

Són les paraules de Siegel, que no pot seguir i es posa a plorar. Més tard reclama a les autoritats implicació per alliberar-los i explica que fa més de 200 dies que està captiu, en condicions dolentes i en perill pels bombardejos.

"A vegades sentim que ens heu abandonat. Reclamo al primer ministre i a tot el govern a ser flexibles amb les negociacions per arribar a un acord aviat"

Miran llença un missatge similar, amb records a la família i condemnant "aquesta guerra atroç".

"És hora d'arribar a un acord per sortir d'aquí en bones condicions i vius"

 

Hamas estudia les condicions d'Israel per aturar l'ofensiva

El vídeo ha estat enviat just després que Hamas hagi anunciat que estudia les condicions que exigeix Israel per aturar l'ofensiva final sobre Rafah. Una treva que inclouria, precisament, l'intercanvi d'ostatges i presoners.

Els dos homes van ser capturats el 7 d'octubre, el dia que Hamas va llançar una ofensiva mai vista sobre Israel, que va donar pas a l'actual guerra.

Miran va ser capturat a casa seva, a la comuna de Nahal Oz, davant la seva dona i dues filles.

Siegel se'l van endur juntament amb la seva dona, posteriorment alliberada en una breu treva al novembre.

 

ARXIVAT A:
IsraelGuerra a GazaHamas
Anar al contingut