Google Maps ja diu en català les indicacions per anar als llocs

El navegador GPS ha incorporat l'opció de veu en aquesta llengua

Actualitzat

A partir d'aquest divendres, Google Maps ja parla en català. La plataforma ha activat les indicacions de navegació parlades en català per als sistemes operatius Android i iOS.

Fins ara es podia navegar a Google Maps en català, però no hi havia la possibilitat de sentir les indicacions en català.


Com activar-ho al mòbil?

Per rebre les indicacions de veu en català, cal tenir el telèfon configurat en català i actualitzar l'aplicació, perquè així pugui incorporar els nous continguts d'àudio. Si no, també es pot triar la llengua a la mateixa aplicació.

L'Aliança per la Presència Digital del Català i altres entitats que en formen part, com Plataforma per la Llengua, ho han celebrat a Twitter:

Si el telèfon no està configurat en català, es pot canviar l'idioma a la mateixa aplicació (CCMA)

Google Maps ofereix un gran ventall de serveis, però el més conegut és el navegador de GPS mundial que, entre altres coses, permet calcular les rutes a peu, en cotxe, bicicleta i transport públic en alguns països. També ofereix fotografies i inclús imatges a peu de carrer amb el Google Street View.

Català al cercador de Google

A principis d'aquest any, desenes d'usuaris a Twitter van denunciar que les cerques en català portaven a enllaços en castellà, encara que estiguessin disponibles en castellà.

En aquell moment, Google va admetre problemes en els resultats de cerques en català al seu cercador va assegurar que estava buscant la manera de solucionar-ho.

ARXIVAT A:
MobilitatCatalà
Anar al contingut