L'empresa ha assegurat que corregir aquestes incidències "requereix temps" (CCMA)

Google admet l'error que prioritza pàgines en castellà encara que facis la cerca en català

En resposta a la campanya que s'ha posat en marxa, el cercador diu que "és una prioritat" resoldre-ho i remarca que no s'ha fet cap canvi recent en el sistema

Redacció/ACNActualitzat

Google ha admès problemes en els resultats de cerques en català al seu cercador i ha assegurat que està "investigant solucions" per esmenar-ho.

"És una prioritat abordar-ho", ha indicat el gegant nord-americà en un comunicat publicat aquest dimecres al seu compte de Twitter.

"Entenem la preocupació dels que busqueu resultats en una llengua concreta", ha assegurat la multinacional en un missatge escrit en català.

Google s'ha pronunciat coincidint amb una campanya engegada a les xarxes socials que reclama que no es penalitzi la versió catalana dels resultats.

Ja fa dies que hi havia queixes, però molts usuaris han publicat les darreres hores un mateix missatge a través de Twitter en què lamenten que, malgrat que la seva primera llengua és el català, des de fa poc temps se'ls adreça a enllaços de pàgines en castellà, encara que també estiguin disponibles en català.

Però què passa exactament? En posem un parell d'exemples. En aquest cas hem fet una cerca en català sobre la zona blava de Barcelona, que rep com a resposta l'enllaç de la versió en castellà de la pàgina web on hi ha la informació:

Un altre cas: fem una cerca del nom del president de la Generalitat de Catalunya. Google també adreça l'usuari cap a la versió en castellà de la Wikipedia, malgrat que el cercador de l'usuari està configurat en català i que la pàgina a la qual se'l vol adreçar està disponible, també, en aquesta llengua.

"Requereix temps"

L'empresa ha assegurat aquest dimecres que corregir aquestes incidències "requereix temps" per garantir que el buscador funcioni "de manera perfecta".

D'altra banda, la multinacional ha defensat que no s'ha fet cap canvi recent en els sistemes que determinen els resultats en funció de la llengua i ha apuntat a la possibilitat que la indexació de continguts en diverses llengües a la versió catalana puguin confondre el buscador.

"Poden sorgir incidències quan indexem contingut multilingüe i no s'indiqui quina versió hem de mostrar", ha defensat Google.

La multinacional ha afegit que està investigant els potencials problemes en el disseny dels seus sistemes per poder-hi fer millores.

ARXIVAT A:
InternetGoogleCatalà Tecnologia
Anar al contingut