Barcelona

Geli assegura que la llei no s'endurirà per prohibir fumar en els locals de més de cent metres quadrats

La consellera de Salut, Marina Geli, afirma que la llei contra el tabac no s'endurirà i que no es prohibirà fumar en els locals de més de cent metres quadrats. D'aquesta manera, Geli respon als restauradors que no han fet ara obres de separació per delimitar els espais per als fumadors, pensant que més endavant no servirien de res.

Actualitzat

Marina Geli creu que no hi haurà problemes amb l'entrada en vigor a partir d'avui de la llei contra el tabac que exigeix la separació de zones de fumadors en els locals de més de cent metres quadrats. La conselleria ha fet des del gener fins al 31 de juliol 4.600 inspeccions a locals, de les quals només 14 han estat motiu de sanció.

La Consellera de Salut ha admès que hi ha punts de la llei que caldria revisar per no incórrer en les contradiccions actuals, com ara que als locals grans on vagin menors no es pot fumar, mentre que als petits s'hi admet l'entrada encara que l'espai no estigui lliure de fum.

Pel que fa als sorolls i molèsties que puguin provocar els fumadors al carrer perquè els locals nocturns no deixin fumar, la consellera creu que és un debat prematur.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut