Destacat de la carta d'Espacio Abierto al PSOE on es llegeix que el seu objectiu és derrotar la dreta.
La quinzena de personalitats acusa l'actual govern de la destrucció de drets a través de les retallades.
Madrid

Garzón i 14 personalitats més "s'ofereixen" al PSOE a través d'una carta oberta per "derrotar la dreta"

El col·lectiu Espacio Abierto envia una carta oberta a la Conferència Política que els socialistes celebraran el pròxim cap de setmana per reclamar un canvi de model, valors i idees i impulsar un projecte capaç d'il·lusionar, donar confiança i convèncer el conjunt de la societat. Rubalcaba els agraeix la iniciativa i fa una crida a augmentar els suports.

RedaccióActualitzat

L'exjutge de l'Audiència Nacional Baltasar Garzón, exdirigents d'Esquerra Unida, empresaris, sindicalistes i rectors s'han ofert al PSOE per fer possible un canvi de rumb a l'estat espanyol que passa per fer fora l'actual govern del PP. Ho han fet a través d'una carta oberta dirigida a la Conferència Política del PSOE, que se celebrarà la setmana que ve i a la qual està previst que hi participin. Alfredo Pérez Rubalcaba els ha agraït a través de les xarxes socials la seva col·laboració.

En el text, una quinzena de personalitats relacionades amb l'esquerra política remarquen que "l'objectiu dels firmants és la desfeta de la dreta que està aprofitant la crisi per empènyer amples capes de la societat, i especialment els sectors més fràgils, a l'atur i a la marginació".

Critiquen l'actual govern per protegir els interessos dels poderosos i recorden la necessitat d'actuar urgentment per revertir la destrucció dels drets a través de les retallades en educació, sanitat i serveis socials.

El col·lectiu, anomenat Espacio Abierto, demana al partit socialista fer una política més activa i més participativa. Reclamen, en definitiva, un canvi de model, valors i idees i diuen que volen impulsar un projecte que, des de l'esquerra, sigui capaç d'il·lusionar, donar confiança i convèncer el conjunt de la societat.

Entre els firmants, a part del mateix Garzón, hi ha el rector de la Universitat Complutense de Madrid, José Carrillo; l'exsecretari de Comunicació d'IU, José Francisco Mendi o l'exconseller de RTVE per Comissions Obreres Héctor Maravall.

La proposta ja ha generat les primeres reaccions. Una de les més immediates ha estat la del secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba. A través de les xarxes socials, el líder del PSOE aplaudeix la iniciativa i demana que la gent se sumi al projecte per arribar, diu, a ser més forts.

DOCUMENTS RELACIONATS
Anar al contingut