Agents de la policia investiguen la residència d'estudiants on es va fer la festa (Efe/Manuel Bruque)
Agents de la policia investiguen la residència d'estudiants on es va fer la festa (Efe/Manuel Bruque)

Gairebé 200 positius de Covid després de la festa d'universitaris a València

La policia investiga la responsabilitat del organitzadors i els participants en la festa que van fer en una residència universitària

S'han fet 712 proves PCR a l'entorn de la Universitat Politècnica de València. D'aquestes, 168 han donat positiu de coronavirus. 

Després de la festa que s'apunta com a origen del brot, hi ha 650 persones que estan confinades.

Almenys 25 casos de positius estudien titulacions relacionades amb la branca de les Ciències de la Salut. Per això, la Generalitat valenciana ha publicat una resolució que suspèn les pràctiques d'aquestes carreres en centres sanitaris públics i privats.

La Conselleria de Justícia ha demanat a la policia que obri una investigació sobre la festa del col·legi major Galileo Galilei i determinar la responsabilitat dels seus organitzadors i participants.

Aquesta investigació també determinarà les possibles sancions per incompliments de les mesures de prevenció de la Covid-19.

El president Ximo Puig ha dit en una entrevista a Onda Cero que hi ha 25.000 estudiants universitaris que no poden fer classes presencials "per la irresponsabilitat d'uns pocs" i que "això ha de tenir una resposta".

Aquest és el brot de Covid més important al País Valencià fins ara.

Festa no autoritzada al Col·legi Major Galileo Galilei, situat al campus de Vera de la Universitat de València

L'origen és una festa no autoritzada al Col·legi Major Galileo Galilei, residència d'estudiants que es troba dins del campus de Vera.

La Universitat va decidir fer totes les classes online per evitar la propagació del virus, tant de les titulacions de grau com de màster universitari i doctorat.

ARXIVAT A:
Coronavirus
Anar al contingut