L'home aguantant dues armes de foc apuntant enlaire. Davant hi té una taula amb bales
L'autor dels trets seria un treballador de baixa de l'empresa tirotejada a Tarragona (ADN Sindical)

Detingut i en estat crític l'autor del tiroteig a Tarragona, que ha ferit 4 persones

Els Mossos han reduït a trets l'atacant, que s'havia atrinxerat als afores de Riudoms i seria un treballador de baixa de l'empresa Securitas

RedaccióActualitzat

Tres persones han resultat ferides, dues de les quals estan en estat greu i una en estat crític, en un tiroteig amb arma curta en una empresa de Tarragona.

L'autor dels fets ha fugit en un cotxe i ha ferit un mosso d'esquadra disparant-li amb una arma llarga en un control disposat a la rotonda de Maspujols, al terme de Reus.

Segons ha explicat en roda de premsa el comissari en cap de la Regió Policial del camp de Tarragona, Josep Maria Estela, l'atacant disposava d'una "quantitat d'armes considerable".


Detingut als afores de Riudoms

Cap a dos quarts de 5 de la tarda, els Mossos han detingut l'agressor. Els agents del Grup Especial d'Intervenció (GEI) han actuat disparant-li trets a les cames, i podria haver rebut altres ferides. L'home està en estat crític a causa dels impactes que ha rebut.

Els agents han localitzat el presumpte autor del tiroteig atrinxerat en un edifici abandonat als afores de Riudoms, a primera hora de la tarda, gràcies a la trucada d'un testimoni a qui li semblava haver-lo vist entrant-hi.

Membres del cos s'han desplaçat fins allà, han comprovat que era ell i han fet intents de negociació amb l'home, que no han donat resultats. Els GEI dels Mossos haurien disparat trets dissuasius i l'home hi hauria respost amb foc real, contra els agents.

En aquell moment hi ha hagut un intercanvi de trets, fins que els Mossos han aconseguit neutralitzar l'atacant i s'han activat els serveis mèdics, que ja s'havien desplaçat fins a aquell punt.

Un vehicle del SEM i diversos treballadors al mig d'un camp
Els equips d'emergència s'han desplaçat fins a la zona on un testimoni ha vist l'atacant (EFE)

Un cop detingut, la policia ha aixecat els controls de l'operació Gàbia, que s'havien posat en marxa al matí per tancar els accessos i les sortides de la ciutat i detenir el sospitós.

Els Mossos han mantingut durant hores l'operació Gàbia per localitzar el fugitiu (CCMA)

L'operació s'ha desplegat després que l'home hagi disparat diversos trets a l'empresa Securitas, situada a la plaça del General Prim, o de la Mitja Lluna, al carrer de la Unió, al centre de Tarragona.

L'autor dels trets seria un treballador de l'empresa, ara de baixa. Per tant, com a vigilant de seguretat no hauria de tenir antecedents penals.

Segons un sindicat de seguretat privada, l'home ha enviat un correu electrònic a alguns treballadors de l'empresa amb les fotos en què se'l veu fent ostentació de les armes que tenia. Els destinataris haurien entès el correu com una amenaça.

Entre els destinataris, hi ha tant personal de Securitas a Tarragona com de recursos humans que l'empresa té a Barcelona.


Tiroteig i fugida en cotxe

Tot ha començat cap a un quart de 12 del migdia, quan l'home ha entrat armat a les oficines de l'empresa, hi ha hagut una discussió i ha disparat contra les persones que hi havia, dos homes i una dona. Al gerent de l'empresa l'hauria ferit amb un tret a l'estómac i un al pit.

També està ferit un altre treballador que s'hauria interposat entre ell i la cap de serveis de l'empresa, també ferida de gravetat. Després ha sortit al carrer i ha fugit en un cotxe.

La policia ha acordonat el carrer on hi ha l'empresa de seguretat, al primer pis del número 5 (CCMA)

Al lloc s'hi han desplaçat, a més de la policia, diverses dotacions del SEM per atendre els ferits, que han estat traslladats als hospitals Joan XXIII i Santa Tecla de Tarragona.

Al cap d'un parell d'hores, una de les dotacions de paisà dels Mossos ha localitzat el vehicle del fugitiu, que de seguida s'ha adonat que el seguien. En aquell moment, segons la versió policial, ha baixat del cotxe i ha reaccionat de manera molt violenta, disparant cap als agents.

L'agent dels Mossos ferit també ha estat traslladat a l'Hospital Joan XXIII en estat greu, encara que no es tem per la seva vida.

L'autor dels fets podria ser, segons els Mossos, un treballador de baixa de l'empresa Securitas (CCMA)


Un vigilant de seguretat "dèspota i agressiu"

La hipòtesi inicial és que l'atacant tenia les armes amb llicència privada, de tir esportiu. Com a vigilant no tenia arma reglamentària; no la necessitava per la feina que feia.

A Securitas li havien canviat el servei per fer i el canvi no li havia agradat. Arran d'això estava de baixa, segons fonts properes a l'empresa de seguretat.

Alguns companys de feina haurien verbalitzat ara que ja li havien detectat una conducta que no era adequada.

Del mateix àmbit professional -però fora de l'empresa-, n'hi ha que el descriuen com a dèspota i agressiu.

Aquest és el perfil que n'ha fet el "Telenotícies vespre".


El major Trapero s'ha desplaçat a Reus

Prova de la importància del dispositiu desplegat és que el major dels Mossos, Josep Lluís Trapero, s'ha desplaçat fins a la sala de coordinació policial (CECOR) de Reus, a la seu del servei d'emergències 112, des d'on s'ha dirigit l'operatiu.

L'operació era especialment complexa si es té en compte que era la primera vegada, des dels atemptats del 2017, que un operatiu policial treballava per detenir algú armat que havia demostrat que estava disposat a disparar.

ARXIVAT A:
PolicialMossos d'Esquadra
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut