Imatge d'arxiu d'una corrida de toros (Foto: EFE)
Imatge d'arxiu d'una corrida de toros (Foto: EFE)
París

França inscriu les corrides de toros en la seva llista de patrimoni cultural immaterial

França ha inclòs en la seva llista de patrimoni cultural immaterial les corrides de toros, segons ha informat l'Observatori Nacional de les Cultures Taurines (ONCT), i es converteix d'aquesta manera en el primer país que inclou la tauromàquia en un inventari d'aquest tipus. L'ONCT va enviar una sol·licitud al Ministeri de Cultura on demanava que es reconegués aquesta pràctica com el reflex d'una sensibilitat, com un art de l'espectacle i com el nucli de nombroses festes locals.

Actualitzat
A França encara hi ha 47 ciutats de quatre regions del sud on es fan corrides de toros: l'Aquitània, Migdia-Pirineus, el Llenguadoc-Rosselló i Provença-Alps-Costa Blava.

En aquest país hi ha molta tradició de braus, des que s'hi van introduir al segle XIX, i en aquesta inscripció a la llista del patrimoni cultural immaterial corrobora, en termes científics i culturals, la legislació que des de fa temps regeix en les corrides de toros en aquestes regions. La legislació francesa castiga en el seu codi penal qualsevol acte de crueltat contra qualsevol animal, domesticat o en captivitat, i exceptua les corrides perquè les considera "una tradició local ininterrompuda".

Aquest reconeixement a favor de les corrides arriba uns quants mesos després que a Espanya es va generar la polèmica en prohibir-les el Parlament català, una mesura que començarà a aplicar-se l'1 de gener del 2012.

Anar al contingut