Ja són a Catalunya tots els presos per l'1-O: Forn, Rull i Turull arriben a Lledoners

Junqueras, Romeva, Cuixart i Sànchez ja són en aquesta presó, i Forcadell i Bassa són a Puig de les Basses

RedaccióActualitzat

Joaquim Forn, Josep Rull i Jordi Turull ja són a la presó de Lledoners, a Sant Joan de Vilatorrada, al Bages, on han arribat poc abans de la una del migdia.

Ho han fet a bord de dos cotxes sense identificar, custodiats per dos vehicles dels Mossos d'Esquadra amb què havien sortit una hora abans de la presó de Brians II, a Sant Esteve Sesrovires, al Baix Llobregat.

 

A Brians II, els Mossos han assumit la custòdia dels presos i el tram final del seu trasllat, que fins aleshores havia estat a càrrec de la Guàrdia Civil. Ha estat un tràmit breu, d'un quart d'hora de durada.

 

El trajecte entre Brians II i Lledoners ha estat l'última etapa d'un viatge de tres dies des de la presó madrilenya d'Estremera.

Forn, Rull i Turull quedaran ingressats al mòdul 2 de Lledoners, on continuaran tancats en presó preventiva. Primer passaran pel mòdul d'ingrés, on seran identificats i sotmesos a una revisió mèdica.

 

Els tres presos havien entrat a Brians II poc abans de tres quarts de dotze, com estava previst, a bord d'un autocar de la Guàrdia Civil, tres hores després de sortir de la presó aragonesa de Zuera.

A tres quarts de nou, el comboi de la Guàrdia Civil que els trasllada ha sortit de Zuera, entre Osca i Saragossa, on han fet nit. Zuera han estat la segona i penúltima etapa de la seva vinguda a Catalunya, que va començar dilluns, quan els van traslladar des de la presó d'Estremera a la de Valdemoro, on se centralitzen els trasllats de presos.

 

Dimarts, els tres presos van ser traslladats per la Guàrdia Civil des de Valdemoro fins a Zuera.

 

Aquest trasllat en tres dies és el mateix procediment que es va fer amb els altres presos homes, la setmana passada: Oriol Junqueras, Raül Romeva, Jordi Cuixart i Jordi Sànchez.

Les dues preses dones, Carme Forcadell i Dolors Bassa, en canvi, van ser traslladades directament, en una sola jornada, fent només dues aturades tècniques, des de la presó d'Alcalá-Meco fins al centre de Puig de les Basses, a Figueres.

 

L'Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural havien convocat una concentració de suport a l'exterior de Lledoners, que ha aplegat un centenar de persones enmig de l'expectació mediàtica per l'arribada dels presos.

ARXIVAT A:
Procés catalàGovern empresonatJoaquim FornJordi TurullJosep Rull
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut