Joaquim Forn: "Si m'inhabiliten i guanyo les eleccions, la meva segona serà l'alcaldessa"
Joaquim Forn: "Hi anem amb el cap ben alt, convençuts de la nostra innocència i de la legitimitat de les nostres accions"

Forn: "Estaré obert a apartar-me si veig la possibilitat d'una llista conjunta"

En una entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio", l'exconseller diu que és una possibilitat ferma que Artadi sigui la número dos de la llista de JxCat a Barcelona

RedaccióActualitzat

Joaquim Forn afirma que fins a l'últim moment està disposat a treballar perquè hi hagi una candidatura conjunta de l'independentisme. Després d'anunciar la seva candidatura a l'alcaldia de Barcelona, l'exconseller d'Interior, ara empresonat i pendent del judici que afrontarà d'aquí uns dies, explica en una entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio" que hi ha "possibilitats fermes" que Elsa Artadi sigui la número dos de la llista, una llista que es presentarà amb la sigla de Junts per Catalunya.

Des d'un dels locutoris de la presó de Lledoners, Joaquim Forn està convençut que la consellera de la Presidència serà la número dos. De fet, parla d'alcaldessa per substituir-lo en cas que l'inhabilitin en el judici del Suprem que ha de començar el 5 de febrer.

"Si m'inhabiliten i guanyo les eleccions, la meva segona serà l'alcaldessa. No maregem la perdiu. Barcelona necessita un alcalde i si guanyem i jo no ho puc ser perquè estic aquí dins i m'han inhabilitat, ho resoldrem ràpid."

 

Elsa Artadi es perfila com a número dos de la llista de JxCat a Barcelona (ACN)


Joaquim Forn diu que Ferran Mascarell ha rebut l'oferiment d'anar plegats. Admet que si no hagués estat conseller hauria aspirat a substituir Xavier Trias. I també parla del candidat d'ERC, Ernest Maragall, que el va anar a veure a Lledoners. Forn deixa clar que no renunciarà a treballar perquè l'independentisme es presenti a Barcelona en una llista conjunta.

"Amb Ernest Maragall tindrem entesa, segur, durant i després de les eleccions. La clau és governar Barcelona. Jo fins a l'últim moment, fins al mes d'abril, que s'han de preparar les candidatures, estaré obert a apartar-me si veig la possibilitat que hi hagi una llista conjunta, però, això sí, no per fer una llista de noms, sinó un equip amb confiança absoluta entre nosaltres."


Forn respon a Valls: "Tinc tots els meus drets polítics intactes"


L'exresponsable d'Interior replica Manuel Valls, que dilluns va afirmar al mateix programa que la seva candidatura era una provocació.

Una provocació, que jo em presenti? Hi tinc tot el dret, tots els meus drets polítics intactes. On són els principis republicans de Manuel Valls? Passa per damunt de la presumpció d'innocència!? Afirmacions com aquesta són el símptoma més clar de la seva debilitat: no té projecte de ciutat i per això farà campanya amb l'eix nacional, que és on se sent còmode. Només em pregunto quants mesos aguantarà fent oposició quan hagi perdut les eleccions!"

Sobre Neus Munté, que va guanyar les primàries del PDeCAT, Forn fa aquesta reflexió:

"La Neus em va venir a veure el febrer a Estremera i em va dir que si jo em presentava a les primàries, ella no ho faria. I en aquell moment, jo no ho veia. I he canviat d'opinió fa poc, i li he d'agrair que ella sempre ha estat generosa i m'ho ha posat fàcil."

En relació amb els pressupostos de Pedro Sánchez, l'exconseller diu que està "d'acord que es demanin moviments pel que fa al reconeixement del dret d'autodeterminació", però "també ens convé reflexionar i interrogar-nos sobre si és el mateix un govern del PSOE que un d'encapçalat pel PP."

 

La primera imatge dels presos independentistes a Lledoners


Joaquim Forn ja fa 14 mesos que està empresonat. Després de tot aquest temps, creu que la seva visió de la societat ha canviat.

"Jo he evolucionat. I tant que he evolucionat! La presó t'obre els ulls en la manera com veus determinades situacions socials. T'adones que per l'entorn i les circumstàncies socials i econòmiques hi ha persones que tenen la vida orientada a ser a la presó. I els hem de donar una altra sortida. Un menor no acompanyat que arriba avui a la ciutat té molts números de convertir-se demà en un "usuari" habitual de la presó. Aquí tenim polítiques de reinserció molt avançades però es poden millorar. He conegut persones que han arribat amb pastera i que s'han vist abocades a delinquir."

Forn assegura que afronta el judici i el trasllat a Madrid amb serenitat i confiança. I reclama unitat en la defensa dels drets i les llibertats durant el judici i de cara a una sentència que pugui ser injusta.


Llegeix l'entrevista sencera a Joaquim Forn a "El matí de Catalunya Ràdio"

 

ARXIVAT A:
Joaquim FornEleccionsElsa ArtadiGovern empresonatProcés català
Anar al contingut