Forcadell no va parlar a la concentració del 20S com diu la secretària judicial
Carme Forcadell, en segon pla, en el moment de la declaració de Montserrat del Toro

Forcadell no va parlar a la concentració del 20S com diu la secretària judicial

L'expresidenta del Parlament va anar a la concentració d'Economia del 20S, però no va parlar públicament

RedaccióActualitzat

Montserrat del Toro, secretària judicial que aquest dimecres ha declarat al judici del procés al Tribunal Suprem, diu que va reconèixer la veu de Carme Forcadell, expresidenta del Parlament, a les concentracions que es van fer el 20 de setembre davant la seu d'Economia.

Això ho ha afirmat davant les preguntes del fiscal Javier Zaragoza. Després del recés, Marina Roig, advocada de Jordi Cuixart, li ha demanat que confirmés aquest fet i ja ha canviat lleugerament la versió:

Segons del Toro:

La veu femenina que jo vaig sentir a la tarda em va semblar, i ho he dit a preguntes del ministeri fiscal, reconèixer la veu de la senyora Forcadell. I no puc assegurar-ho perquè no ho vaig veure. Mai vaig treure el cap pel balcó ni la finestra per veure què és el que succeïa, i crec que tampoc ho hauria pogut veure per l'alçada en què estàvem, i va ser un agent de la Guàrdia Civil el que em va confirmar que la senyora Forcadell havia acudit als voltants per fer les seves manifestacions.

Carme Forcadell va explicar, a la seva declaració, que va anar a la seu d'Economia per donar ànims a l'exvicepresident Oriol Junqueras per la detenció de col·laboradors afins.

 

Segons Forcadell, quan va arribar al lloc, Junqueras ja en sortia i només el va saludar. Forcadell no es va quedar a la concentració gaire més estona i va fer un tuit per mostrar el seu suport:

 

 

A la tarda del mateix 20 de setembre, Carme Forcadell va fer una declaració institucional al Parlament de Catalunya, on qualificava els escorcolls fets per la policia espanyola a la seu d'Economia i de la CUP d'"atac a les institucions de Catalunya".

La veu que va sentir la secretària judicial seria l'ara diputada d'ERC Raquel Sans, segons ha explicat ella mateixa en un tuit: 

 

 

ARXIVAT A:
Judici procés
Anar al contingut