Carme Forcadell i Anna Simó al plató del 3/24
Carme Forcadell i Anna Simó al plató del 3/24

Forcadell diu abans de declarar que el TC no aconseguirà que s'autocensurin

RedaccióActualitzat

La presidenta del Parlament i els altres membres de la mesa imputats per haver permès la votació de les resolucions sobre el referèndum enllesteixen la seva defensa, abans que aquest dilluns comencin a declarar al Tribunal Superior de Justícia.

Les primeres a declarar seran la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i la secretària primera de la mesa, Anna Simó, que asseguren que els tribunals no aconseguiran que s'autocensurin.

Ho han dit en "L'entrevista del diumenge" del canal 3/24, l'última abans de declarar davant el TSJC. Les dues argumenten que se'ls està jutjant per ideologia, i no pas perquè hagin comès cap delicte.

Forcadell ha assegurat que el judici no farà canviar la seva posició com a presidenta:

"El Tribunal Constitucional el que vol que fem és que ens autocensurem. Que la mesa decidim al Parlament de què es pot parlar i de què no es pot parlar. Evidentment això nosaltres no ho farem. Ni ens autocensurarem ni farem censura prèvia perquè entenem que en un Parlament s'ha de poder parlar de tot"

Simó creu que s'ha vulnerat el principi d'inviolabilitat parlamentària que recull l'Estatut, i que hauria de ser, segons explica, una garantia de la separació de poders:

"No defensem un privilegi dels diputats o diputades a ser inviolables per allò que diem i que votem. No és un privilegi, és una garantia per blindar la divisió de poders. Perquè els diputats puguem opinar lliurement i votar lliurement independentment del poder executiu i legislatiu i dels lobbies i grups de poder. Això s'ha vulnerat d'entrada"

El camí del referèndum

La secretària primera del Parlament assegura que la mobilització serà tant o més clau que l'acció del govern per poder garantir el referèndum.

"La mobilització a partir d'ara serà clau per tot el desenvolupament del final dels compromisos adquirits de tot el que se'ns ha demanat"

Simó ha apel·lat a Catalunya Sí Que Es Pot perquè se sumi als esforços de Junts pel Sí i la CUP.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut