La presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie, el 28 d'octubre passat a "Els matins" de TV3

Fiscalia investiga Paluzie per dir que els aldarulls fan més visible el conflicte al món

Investiguen si va cometre un delicte d'odi i apologia de la violència

Actualitzat

La Fiscalia de Barcelona investiga la presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie, per unes declaracions al programa "Els matins" el passat 28 d'octubre. Paluzie va dir que els incidents al carrer després de la sentència del procés van fer visible el conflicte a la premsa internacional.  

La Fiscalia investiga si la presidenta de l'ANC va cometre un delicte d'odi i d'apologia de la violència, després que la setmana passada Societat Civil Catalana, SCC, presentés una denuncia per considerar que Paluzié legitimava la violència. 

Les paraules de Paluzié, responien a la pregunta de Lídia Heredia de si aquells episodis restaven suports a l'independentisme.

"De moment les enquestes en relació a les eleccions del 10 de novembre no ho indiquen. Hi ha una altra cosa que també, -bé,és una mica com és el món, no?-, que són aquests incidents els que fan que estiguem a la premsa internacional de manera continuada aquest dies, és a dir que fan visible el conflicte."

Lidia Heredia: "La visibilitat és positiva?"

EP: "Ja ho veurem. és evident que això pot tenir efectes positius i efectes negatius, però al final, el principal responsable és la violencia d'Estat. És el missatge que ha donat l'Estat, que ha donat el Suprem, condemnant un moviment absolutament pacífic i democràtic a penes de dos dígits."

 

A la denúncia, SCC considera que la presidenta de l'ANC va fer una "valoració positiva de la violència" i considera "provada" la connexió entre les paraules de Paluzie i "els actes vandàlics i violents dels anomenats CDR".

També retreia a Paluzie que no condemnés els fets i que atribuís la violència a l'Estat, fet en què veu "discurs d'odi" contra les institucions espanyoles. 
 

 

SCC va presentar la denúncia a la Fiscalia el 30 d'octubre passat

 

A aquesta denuncia, Paluzie ja va respondre a través de Twitter, defensant el seu compromís a la no-violència, la llibertat d'expressió, i el dret a l'anàlisi, i condemnant la instrumentalització de la justícia    


En un termini de 6 mesos la Fiscalia ha de decidir si ho porta als tribunals.   

ARXIVAT A:
ANCDelicte d'odiJudicialJudici procés
Anar al contingut