Barcelona

Societat Civil Catalana denuncia Paluzie per "haver intentat legitimar la violència"

L'entitat assegura que unes declaracions de la presidenta de l'Assemblea a TV3 "poden tornar a incendiar els carrers de Barcelona"

RedaccióActualitzat

Societat Civil Catalana ha presentat una denúncia a la Fiscalia contra la presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana, Elisenda Paluzie, per unes declaracions a TV3 sobre el ressò internacional dels aldarulls que hi ha hagut arran de la sentència del judici del procés. La denúncia és pels delictes d'odi i apologia de la violència i la Fiscalia haurà de decidir en els pròxims dies si l'accepta o no.

Javier Marín, vicepresident de l'entitat, ha titllat d'"irresponsable" Paluzie i ha assegurat que "ha intentat legitimar la violència":

"Aquesta senyora té certa ascendència com a líder social i pot tornar a incendiar els carrers de Barcelona."

"L'independentisme té tot el dret del món a manifestar les seves opinions i nosaltres tota l'obligació del món d'intentar sembrar la convivència", ha afegit Marín.


El vicepresident de SCC ha considerat que les paraules de Paluzie són una "radicalització" del discurs del president de la Generalitat, Quim Torra, quan va demanar als CDR que "apretessin".

"Perquè no es tornin a produir declaracions d'aquest tipus hem volgut posar-les en coneixement de la Fiscalia perquè es frenin en sec aquest tipus d'incitacions a la violència incendiària a Catalunya."


La denúncia de SCC es basa en una entrevista a Paluzie, dilluns, al programa "Els matins" de TV3, en què va fer referència als aldarulls a Catalunya i la visibilitat del conflicte a l'estranger.

"És com és el món. Aquests incidents són els que fan que estiguem a la premsa internacional de manera continuada aquests dies, és a dir, que fan visible el conflicte."

A la pregunta si la visibilitat sempre és positiva, Paluzie respon:

"Ja ho veurem, és evident que això pot tenir aspectes positius i aspectes negatius, però al final el principal responsable és la violència d'estat. És el missatge que ha donar l'Estat, que ha donat el Suprem, condemnant un moviment absolutament pacífic i democràtic a penes de dos dígits."

 

Aquest és el fragment de l'entrevista:

 

Si la Fiscalia admet a tràmit la denúncia, s'obrirà una investigació.

Álvarez de Toledo qüestiona la legalitat de l'ANC

La cap de llista del PPC a les eleccions espanyoles per Barcelona, Cayetana Álvarez de Toledo, ha avalat la denúncia que ha presentat Societat Civil Catalana contra Paluzie assegurant que la presidenta de l'ANC ha fet "una vinculació explícita entre independentisme i violència" i ha posat en dubte que "una associació que explícitament reconeix que la violència pot ser part d'una estratègia legítima pugui ser legal".

"Qualsevol persona a Espanya sap que si abraça les tesis de la violència, queda fora de la legalitat, i aquesta és una reflexió que convido a fer i un advertiment que faig explícitament", ha dit.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut