Un moment dels disturbis, quan un manifestant és a terra, a Terrassa
Un moment dels disturbis, quan un manifestant és a terra, a Terrassa
Terrassa

En llibertat els dos detinguts en la manifestació antifeixista de Terrassa

La vintena de ferits que hi va haver presentaran una demanda conjunta contra els Mossos

Actualitzat

El jutge de Terrassa ha deixat en llibertat provisional els dos manifestants que els Mossos van detenir aquest dijous durant els disturbis en una manifestació antifeixista contra un acte de VOX a Terrassa. Els detinguts estan acusats de delictes de desordres públics.

Segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), els detinguts són membres dels denominats Comitès de Defensa de la República (CDR) i estan acusats d'haver participat en els incidents ocorreguts en una manifestació contrària a VOX, en què es van cremar contenidors i es va trencar mobiliari urbà.

 

 

Els dos detinguts han estat traslladats aquest divendres al matí al jutjat, on s'han acollit al dret a no declarar davant del jutge de guàrdia, que ha acordat deixar-los en llibertat provisional a l'espera que siguin citats en la investigació de la causa oberta contra ells per desordres públics.

Els incidents van passar dijous a la tarda al centre de Terrassa, on un grup de manifestants protestava per un acte de commemoració de la Constitució que VOX havia organitzat a la plaça Primer de Maig de la població.

Els Mossos van carregar contra els manifestants, en una contundent intervenció en la qual van llançar projectils de viscoelàstica, un dels quals va ferir la diputada de la CUP Maria Sirvent a la mà .

 

 

Arran de la intervenció policial a Terrassa i Girona, el president de la Generalitat, Quim Torra, dona quatre dies al conseller d'Interior, Miquel Buch, per fer els canvis que siguin necessaris en el seu departament. Diumenge, Torra i Buch mantindran una reunió extraordinària per revisar l'actuació de la policia. Hi ha 19 persones ferides entre els manifestants i entre els Mossos d'Esquadra n'hi ha 5.

Denúncia conjunta

Aquesta vintena de persones ferides presentaran una demanda conjunta contra els Mossos d'Esquadra, segons ha anunciat el secretari de l'ANC de Terrassa, Pep Tomàs, que va ser una de les persones que va patir l'impacte d'una pilota de foam durant l'operatiu.

"No hi havia motius per carregar, si haguessin esperat quinze minuts més la manifestació s'hauria dissolt. Es van llançar a l'atac de forma indiscriminada i, fins i tot, van colpejar diverses de les persones que estaven a la vora amb la porra al cap."

"Agruparem tots els informes mèdics dels ferits per aquests incidents i els propers dies presentarem la denúncia als Jutjats de Terrassa."

La demanda conjunta es tramitarà a través de l'entitat Solidaritat Antirepressiva de Terrassa que s'encarrega d'assistir casos d'aquesta tipologia.

 

ARXIVAT A:
Mossos d'EsquadraQuim TorraMiquel BuchVoxCDRCUPANCProcés català
Anar al contingut