Casament, boda
Madrid

Fingeixen la seva mort per no servir un banquet de casament i queden absolts

L'Audiència Provincial de Madrid considera que no queda provat que fos una estafa

RedaccióActualitzat

Poques hores abans del seu casament, Sorina i Leonardo van rebre un correu de l'empresa de càtering en què deia que l'encarregat, Jesús, i el seu fill, Yerai, havien mort i que no els podrien oferir el servei que ja havien cobrat. El correu el va enviar el mateix Jesús.

Ara, la justícia reconeix la mentida, però no la castiga per no considerar-la estafa.

 

Simular la pròpia mort

El mes de juny del 2015, els nuvis van contractar l'empresa Catering Modena per al seu banquet de noces i van acordar verbalment un preu de 1.980 euros. La parella va avançar 1.500 euros al compte acordat.

El dia abans, el fill va portar una carpa al lloc on s'havia de fer el banquet i semblava que tot anava sobre rodes, fins que, el matí següent, la núvia es va despertar amb un "mail" en què li deien que ningú es podria fer càrrec del banquet perquè els responsables, pare i fill, havien mort en un accident. Els deien, també, que els retornarien els diners.

Jesús, amb jaqueta vermella, en un servei de càtering.

 

Els nuvis van intentar contactar amb ells, però no ho van aconseguir fins l'endemà. Jesús va agafar el telèfon i, fent-se passar pel seu germà, li va dir que estaven enterrant pare i fill en aquell moment.

Després de mesos sense rebre notícies de l'empresa ni de la devolució, Sorina i Leonardo van saber que hi havia altres parelles, com a mínim sis, en una situació semblant i que al·legaven que Catering Modena els havia estafat.

La sentència diu que el pare, Jesús, va faltar a la veritat dient que ell i el seu fill havien mort a través del compte electrònic de l'empresa. Però no diu res sobre la mort falsa, la mentida o el trasbals que va suposar per als nuvis.

 

La carpa els exculpa de l'estafa

Els magistrats no hi veuen suficients indicis d'estafa, perquè l'engany es dona quan "l'autor simula oferir unes prestacions sense intenció de fer-ho", però, segons la justícia, això no és el que va passar, ja que "hi havia una intenció de complir amb el que s'havia pactat, ja que van portar la carpa el dia abans". I aquest fet és incompatible amb el que exigeix l'estafa.

Per tant, diuen, no hi ha proves suficients per demostrar que hi havia voluntat inicial d'incomplir el que s'havia pactat. Sí que reconeix la sentència que el servei no es va oferir i que es va justificar amb una fal·làcia.

A més, com a argument per no retornar els diners, el pare al·lega que la parella li devia uns "suplements" i que va anul·lar el banquet perquè es pensava que no els hi pagarien. La núvia ho nega.

Els nuvis es van casar i van fer un banquet improvisat tres hores més tard del que s'havia previst.

Jesús és a la presó complint condemnes per altres estafes.

Anar al contingut