Madrid

Felipe González afirma que Sánchez li va dir al juny que s'abstindria en la investidura de Rajoy

L'expresident del govern espanyol i exlíder del PSOE diu a la SER: "Em sento frustrat, com si m'haguessin enganyat. No n'hi havia cap necessitat"

RedaccióActualitzat

Més polèmica al voltant del conflicte intern al PSOE. Aquesta vegada ha estat l'expresident del govern espanyol i exlíder socialista Felipe González qui ha afegit més llenya al foc. En declaracions a la Cadena SER, González ha afirmat que Pedro Sánchez li va dir el 29 de juny que el seu partit s'abstindria en segona votació de la investidura de Mariano Rajoy per no impedir la formació de govern:

"És clar, em sento frustrat, com si m'haguessin enganyat. No hi havia cap necessitat"

L'exlíder del PSOE ha assegurat que Sánchez li va comentar en una conversa que en la primera votació votarien en contra de Rajoy però no en la segona, per evitar el bloqueig polític. González ha dit que des de llavors no ha tornat a parlar amb Sánchez i que només han intercanviat alguns missatges:

"Si ha canviat de posició, per descomptat no ho ha explicat a ningú i tindrà les seves raons. Jo no les entenc. No només em sento enganyat, és que no entenc les raons perquè hi hagi un canvi com aquest, que crea tanta confusió en el partit i molta més en el país"

Felipe González també revela que el secretari general actual del PSOE li va dir que no tenia cap intenció de formar un govern alternatiu.

Segons l'exlíder socialista, Pedro Sánchez hauria de dimitir si el Comitè Federal rebutja dissabte el seu pla de convocar un congrés al desembre, precedit per unes primàries per elegir líder el 23 d'octubre:

"En la cultura del partit, si el Comitè Federal fixa una posició, la que sigui -abstenció, no abstenció, vot en contra o migpensionista-, aquesta posició majoritària l'assumeix tothom, i si el secretari general no la vol assumir, òbviament ha de dimitir"

Sánchez recorda que el "no" a Rajoy el va acordar tot el partit

La resposta de Pedro Sánchez ha estat immediata a través d'un comunicat. Sánchez li diu a González que el vot contrari a Rajoy va ser una decisió que va rebre el suport de tots els dirigents del partit en el Comitè Federal:

"És el Comitè Federal del PSOE el que va fixar la posició socialista davant la investidura de Mariano Rajoy, tant en la legislatura anterior com en l'actual"

 

 

El líder del PSOE explica que manté converses habituals amb dirigents i excàrrecs del partit i que "no valorarà ni en farà públic el contingut". Sánchez afegeix que "respecta les opinions expressades en relació amb la situació política actual" que ha fet González.

Aquest dimarts, la presidenta de la Junta d'Andalusia, Susana Díaz, es mostrava disposada a ocupar el lloc de Pedro Sánchez: "Seré on em posin els meus companys, al cap o a la cua", va apuntar l'aspirant més ben situada per rellevar el secretari general. La dirigent socialista va criticar l'estratègia que s'està seguint.

Iceta afirma que Sánchez "ha anat madurant la seva posició" des del juliol

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha recalcat aquest dimecres que Sánchez, "ha anat madurant la seva posició" contrària a permetre un govern de Mariano Rajoy i que, des del juny, ha pogut "canviar d'opinió", tenint en compte, a més, que "la vida aquest estiu va canviar bastant". Iceta s'ha referit d'aquesta manera a les declaracions de Felipe González afirmant que se sent enganyat pel secretari general del PSOE.

El líder dels socialistes catalans ha deixat clar que no sap de què es va parlar en aquesta conversa entre Sánchez i González però creu que el que sent l'exresponsable del PSOE es tracta "més de frustració que d'un engany", segons ha afirmat en una entrevista a RNE. En tot cas, Iceta considera que és possible canviar d'opinió i que "és millor que les opinions s'ajustin a la nova realitat."

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut