Estrenes de retorns esperats: "Top Gun: Maverick", "Obi Wan Kenobi" i "Stranger things"
Imatge cedida de "Top Gun: Maverick" per Paramount a l'ACN

Estrenes de retorns esperats: "Top Gun: Maverick", "Obi Wan Kenobi" i "Stranger things"

Tom Cruise aterra a les sales de cinema, mentre Ewan McGregor recupera el seu personatge de la saga Star Wars

RedaccióActualitzat

"Top Gun: Maverick", amb Tom Cruise, és el més destacat en les estrenes de cinema del cap de setmana. I a les plataformes, cita obligada per als seguidors de la saga de Star Wars amb "Obi Wan Kenobi", i "Stranger Things" en la versió més terrorífica. 

Aquestes són algunes de les estrenes d'aquest cap de setmana als cinemes i a les plataformes:


"Top Gun: Maverick"
Dirigida per Joseph Kosinski
Acció. Estats Units. 131 minuts

Trenta-sis anys després, arriba la seqüela amb el famós pilot de proves sobrepassant límits. Ho fa apel·lant a la nostàlgia, l'èpica i l'acció aèria d'aquell "Top Gun" originari. 

I amb un Tom Cruise en estat pur: com si no li haguessin passat els anys ni aparegut arrugues, amb moto i sense casc i els mateixos missatges d'aquell 1986. "Top Gun: Maverick", vista en pantalla gran, és un espectacle inapel·lable, com ho va ser veure "Top Gun" als 80.


"Sundown" 
Dirigida per Michel Franco
Drama. Mèxic. 84 minuts

El mexicà Michel Franco ens porta una història de violència i drama familiar a "Sundown", amb Charlotte Gaisnsbourg i un Tim Roth que decideix trencar amb tot i tothom i viure a Acapulco.
 


"Costa Brava, Líbano" 
Dirigida per Mounia Akl 
Drama. Líban. 106 minuts. 

Dirigida per la libanesa Mounia Akl, "Costa Brava, Líbano" ens explica la història d'una família en conflicte que marxa de Beirut per construir la seva utopia lluny de la pol·lució i la ciutat. Però l'oasi trontolla per l'aparició d'esquerdes dins de la família. 

Es tracta d'un guió escrit juntament amb Clara Roquet.

 
"Toscana"  
Dirigida per Pau Durà 
Comèdia. 82 min. Espanya. 

El títol ja ens porta a la referència dels mestres italians de la comèdia. "Toscana", del valencià Pau Durà, i amb Edu Soto, Malena Alterio i Francesc Orella regentant un restaurant, ens ofereix un segrest rocambolesc. Amb participació de TV3.


"La piel en llamas" 
Dirigida per David Martín-Porras
Drama. Espanya. 87 minuts.  

Retrat dels traumes i ferides de la guerra d'un fotoperiodista, interpretat per Óscar Jaenada. Frederick Salomon va aconseguir la fama mundial després de capturar la imatge d'una nena en una explosió. Però quan torna al seu país per recollir un premi, una periodista local vol matar-lo per una raó que només Salomon coneix.


Les sèries:

"Stranger things" 
Matt Duffer i Ross Duffer.
Fantàstica. Aventures. Estats Units. Plataforma Netflix 

Els nens, o més ben dit, adolescents, de "Stranger things" tornen a posar el món del revés 3 anys després. Quarta i darrera temporada de la sèrie i la més terrorífica, amb Hawkins novament amenaçada.

 
"Obi-Wan Kenobi"
Deborah Chow
Ciència-ficció. Aventures. Estats Units. 6 episodis. Plataforma Disney+ 

Torna una de les sagues històriques i que té legions de seguidors, Star Wars. Ara, de la mà d'"Obi Wan Kenobi", la història no explicada del mestre Jedi i el retorn d'Ewan McGregor.

 

ARXIVAT A:
Cinema
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut