Estelades, crits de "llibertat" i una pancarta de Tsunami en el concert de Sant Esteve

Com és habitual els últims anys, quan l'Orfeó Català ha interpretat el "Cant de la senyera" i "Els Segadors", el Palau de la Música s'ha omplert de missatges independentistes

Actualitzat

Crits de "llibertat" i "independència" al final del concert de Sant Esteve, quan l'Orfeó Català ha interpretat el "Cant de la senyera" i "Els segadors".

La novetat d'aquest any ha estat l'aparició d'una pancarta de Tsunami Democràtic a la galeria de l'orgue del Palau de la Música, a banda de la multitud d'estelades que hi havia, tant entre l'Orfeó Català com entre el públic.

 

En el moment del "Cant de la senyera" alguns cantaires han desplegat estelades a l'escenari del Palau de la Música

 

Estrenes de quatre compositors catalans

El concert de Sant Esteve és una cita nadalenca tradicional que se celebra des de l'any 1913.

Dirigit per Simon Halsey, aquest any el concert ha volgut ser un aparador per a nous compositors catalans, amb estrenes de Carles Prat, Joan Magrané, Marian Márquez i Josep Vila Casañas.

El programa del concert també ha inclòs obres de Manuel Oltra i Antoni Nicolau, així com d'Arvo Pärt, Bob Chilcott, György Orbán i un fragment de la tercera Cantata de l'Oratori de Nadal de Johann Sebastian Bach.

 

Més de 300 veus han omplert l'escenari del Palau de la Música (ACN)

 

El concert, amb les entrades exhaurides des de fa dos mesos, ha aprofitat les cançons que parlen del camí cap a Betlem per reflexionar sobre els èxodes que s'estan produint arreu del món.

A més, els espectadors han pogut tornar a sentir el "Poema èpic de Nadal", de Marc Timón, que l'any passat va tenir molt bona acollida.

 

El públic ha desplegat estelades i cartells de "Llibertat presos polítics" a la part final del concert

 

Entre l'Orfeó Català i tots els cors del Palau, més de 300 veus han omplert l'escenari de l'edifici dissenyat per l'arquitecte modernista Lluís Domènech i Montaner.

Al concert hi ha assistit el president de la Generalitat, Quim Torra, que ha piulat un vídeo de la part final del concert, amb els crits d'"independència" del públic.

 

 

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha assistit al concert de Sant Esteve de l'Orfeó Català (ACN)

 

 

 

ARXIVAT A:
MúsicaTsunami DemocràticProcés catalàGovern empresonat
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut