Barcelona

"És com un supermercat de droga al costat de casa"

Els veïns del Raval de Barcelona estan farts per l'augment de narcopisos ocupats al barri

RedaccióActualitzat

En Carlos viu en un edifici del Raval de Barcelona, on fa temps hi ha un dels anomenats "narcopisos". Diu que la situació que viuen des de finals d'any es va fer insostenible a principis de l'estiu.

"Aquí es ven des de marihuana, metamfetamines, heroïna, sobretot, a molt baix preu, cocaïna... És com un supermercat de drogues al costat de casa."

En un altre lloc del barri, en un edifici al carrer Sant Vicenç, els veïns denuncien que hi ha tres narcopisos. Però preguntem a un dels seus habitants i assegura que tot és mentida. Ens mostra l'interior del pis per justificar la seva innocència.

"Aquí no es ven cap tipus de droga. Estem disposats a ensenyar el pis als veïns perquè vegin que no s'hi ven cap droga i que ens deixin tranquils."

No vol donar el seu nom. Ni tampoc no queda clar quin tipus de contracte de lloguer té, ni perquè truca tanta gent al timbre. Però els veïns asseguren que són ionquis que venen a comprar droga.


El Raval torna al vicis del barri xino
 

És la zona de Barcelona que abans s'anomenava barri xino: el de les drogues i la delinqüència visible. El que amb els anys va tornar a dir-se Raval, amb nous equipaments com llibreries, universitats i museus.

I ara tornen a aflorar aquells sediments que els veïns ja no estan disposats a tolerar.

"El barri comença a dir prou, s'ha acabat. No volem més venda de drogues perquè això genera disturbis, brutícia i malestar entre els veïns."

Això és el que deia un veí que aquest dimarts s'ha manifestat en una caçolada pels carrers del barri. Una altra veïna explicava indignada com es troba els toxicòmans al costat de casa.

"En mig del carrer, amb l'agulla clavada. No veuen que tenim fills petits? Què fan amb l'agulla clavada? S'ha de tenir una mica de pudor, dic jo."

La venda de droga és el que es veu però els veïns sospiten que al darrere hi ha un deixar fer per part de l'empresa privada per especular amb l'urbanisme del barri. En Lluís, veí del carrer d'en Roig ho veu així de clar.

"Són especuladors que saben que el barri és bó perquè està al costat de la Rambla, de la Boqueria, on passen milers i milers de turistes i el que fan és degradar el barri. Una vegada degradat el barri, comprar a baix preu, l'arreglen i la venen molt més cara. Fan un negoci"

Es tracta d'un problema enquistat que les administracions encara no han sabut solucionar. L'Ajuntament de Barcelona demana solucions al Departament d'Interior. I, Interior assegura que els mossos han actuat sempre que hi ha hagut una denuncia o l'ajuntament els ho ha requerit. Mentrestant la situació es va fent gran com una bola de neu.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut