Londres

Eric Clapton diu en una entrevista que s'està quedant sord i que té problemes a les mans

Clapton té acúfens, una disfunció auditiva que provoca brunzits, i també una disfunció en el sistema nerviós que li dificulta tocar la guitarra

RedaccióActualitzat

El guitarrista britànic Eric Clapton, de 72 anys, ha revelat en una entrevista a l'emissora BBC Ràdio 2 que s'està quedant sord i que té acúfens, una disfunció auditiva que provoca brunzits i altres sons que no tenen una font externa.

"L'únic que em preocupa és ser capaç de continuar sent competent, ara que estic en els setanta. El que vull dir és que m'estic quedant sord, tinc acúfens, i les meves mans tot just funcionen", ha dit el músic en una entrevista amb motiu de la publicació del documental sobre la seva vida: "Eric Clapton: Life in 12 Bars".

"Espero que la gent em continuï venint a veure per alguna cosa més que perquè soc una curiositat. Sé que hi ha part d'això, perquè per a mi mateix és increïble que encara sigui aquí."

Clapton va ser fundador de la banda Cream i autor d'èxits com "Layla" i "Wonderful Tonight". El 2016 va publicar el seu últim disc d'estudi, "I still do".

 

L'artista també ha explicat que té una disfunció en el sistema nerviós que li dificulta tocar la guitarra.

En comentar la seva relació amb les begudes alcohòliques, Clapton ha admès que "durant almenys vint anys" va ser "un cas perdut":

"Bevia més del que podeu imaginar, cada dia. Consumia una beguda fermentada elaborada amb vodka, perquè semblava que estava bevent cervesa, però en realitat no. Vaig créixer al costat de molta gent al meu poble (Ripley, al sud d'Anglaterra), que bevia molt cada nit. Però quan tornaven a casa seva no continuaven bevent. Jo sí que pertanyo a aquest grup".

El guitarrista i cantant ha rememorat així mateix els inicis de la seva carrera, i ha explicat els motius pels quals va començar a interpretar temes de blues:

"En aquell moment entenia la música pop com una cosa fàcil, i no tenia respecte per res que fos fàcil. El que m'atreia eren les coses veritablement difícils, com ara tocar blues".

Anar al contingut