L'eurodiputat hongarès, enxampat en una orgia gai
Brussel·les

Enxampat en una orgia gai un eurodiputat hongarès defensor de polítiques homòfobes

Szájer József, cofundador del partit de Viktor Orbán, ha dimitit després d'admetre que va participar en una orgia a Brussel·les, vulnerant les restriccions de la pandèmia

Yasmin Córdoba SchwanebergActualitzat

L'eurodiputat hongarès Szájer József, del partit conservador Fidesz del primer ministre Viktor Orbán, ha hagut de dimitir després que la policia el trobés participant en una orgia a Brussel.les durant el confinament i vulnerant les restriccions de la pandèmia, de les més estrictes de la Unió Europea.

El polític, que porta 16 anys a Brussel·les, va deixar el càrrec hores després de ser identificat i abans que esclatés l'escàndol.

 

Dos dies de "reflexió" abans de dimitir

József ha confirmat que és un dels 25 homes que la policia belga va arrestar divendres en una festa sexual clandestina, on es van confiscar drogues. Diu que va necessitar "un llarg període de reflexió" abans d'anunciar la seva dimissió dos dies després.

Les autoritats belgues han confirmat que a la festa sexual hi havia altres diplomàtics, sense revelar identitats.  


Mea culpa

En un comunicat ha admès que va participar en la festa, tot i que assegura no haver consumit drogues i haver-se ofert a la policia per fer-se un test instantani. Szájer József insisteix que la pastilla d'èxtasi que la policia va trobar no era seva i que tot plegat es tracta d'un error estrictament personal que no s'ha de relacionar amb el seu partit, Fidesz, del qual és un dels fundadors:

 

"Lamento profundament haver vulnerat les restriccions per la Covid-19. Ha estat irresponsable per part meva i estic disposat a assumir la multa que comporti."

 

També ha demanat perdó a la seva família, col·legues i votants:  

 

"Els demano que avaluïn aquest pas en fals tenint en compte els meus 30 anys de feina i dedicació. L'error ha estat estrictament personal i en soc l'únic responsable."

 

Szájer József, defensor de les polítiques homòfobes del seu partit
Szájer József, defensor de les polítiques homòfobes del seu partit (Bernadett Szabo/ Reuters)

 

Polític homòfob i ultraconservador

Precisament, Szájer József, doctor en Dret, és conegut per defensar polítiques homòfobes i haver redactat personalment l'article de la Constitució hongaresa que deixa fora de la definició de matrimoni les parelles del mateix sexe. De fet, la carta magna, del 2010, ha estat repetidament criticada per grups defensors dels drets humans per atacar la comunitat LGTBI.

El polític dimissionari té 59 anys i està casat amb una jutge del Tribunal Constitucional d'Hongria, amb qui té una filla.

ARXIVAT A:
Parlament EuropeuExtrema dreta
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut