La noia ha passat 9 dies a la presó de dones de Wad-Ras
Barcelona

En llibertat una noia empresonada pels aldarulls a Barcelona arran de la sentència

Ha passat nou dies a la presó de dones de Wad-Ras

RedaccióActualitzat

El jutge ha deixat en llibertat una de les persones que estaven en presó preventiva pels aldarulls a Barcelona la setmana passada. Es tracta d'una noia que ha passat nou dies a la presó de dones de Wad-Ras, arrestada per la Policia Nacional, segons l'atestat, per haver llançat objectes contra els agents.

El jutge l'ha deixat en lliberat amb càrrecs i com a mesura cautelar ha dictat que la noia haurà de presentar-se cada 15 dies al jutjat.
La interlocutòria de llibertat considera que no hi ha prou indicis dels fets per mantenir-la a presó.

"No s'acredita que hagués causado cap lesió concreta a agents, ni als vehicles, ni al dispositiu."  

La seva advocada havia denunciat que l'informe policial de l'arrest era molt genèric perquè no identificava de manera concreta la detinguda com la persona responsable dels fets.
 

Segons un comunicat, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, TSJCat, la jove va passar a disposició judicial el 19 d'octubre i el Jutjat d'Instrucció 31 va dictar presó provisional per presumptes delictes de desordres públics i atemptat contra agents de l'autoritat.
 

Altres casos similars

Arran dels incidents, encara hi ha 30 persones a la presó per haver participat, presumptament, en incidents en diferents llocs de Catalunya. Com en el cas de la noia que ara ha quedat en llibertat, en moltes altres detencions els advocats han denunciat irregularitats.

A la mateixa presó de dones de Wad-Ras, hi dues detingudes més pels aldarulls. La plataforma que dona suport a la noia deixada en llibertat, donen suport a la resta de detingts i en el cas de les dues noies de Wad-Ras també en reclamen la llibertat per la similitud dels atestats.

 

Concentració a Lleida 

Una setantena de persones s'han concentrat davant dels jutjats de Lleida per demanar la llibertat d'Amadeu Roca, un dels detinguts pels aldarulls del 18 d'octubre a Lleida.

El jove, de 21 anys i veí d'Artesa de Segre, és un dels cinc empresonats que hi ha a la capital del Segrià acusats de desordres públics, danys i atemptat a agent de l'autoritat. En la concentració s'han sentit crits de "Amadeu, llibertat" o "Amadeu, et volem a casa".

Concentració per demanar la llibertat d'Amadeu Roca (ACN)

 

Durant la setmana de protestes postprocés, a Lleida hi va haver una quarantena de detinguts, entre els quals sis menors.  

ARXIVAT A:
Judici procés
Anar al contingut