Aragonès descarta eleccions i assegura que "cal seguir governant" perquè "guanyi el país"

El president de la Generalitat ha assegurat que dedicarà tots els seus esforços a "construir aliances per fer avançar el país"

RedaccióActualitzat

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha comparegut aquest vespre des del Palau de la Generalitat després de la decisió de la militància de Junts per Catalunya que el partit abandoni el govern. Una decisió, ha dit Aragonès, que "respecta, però que no comparteix".

Aragonès ha descartat la convocatòria d'eleccions anticipades i ha defensat que cal continuar governant perquè "a la ciutadania no se la serveix abandonant el país". Dedicarà, ha assegurat, tots els seus esforços a "construir aliances per fer avançar el país". 

S'ha mostrat disposat a iniciar una nova etapa, perquè "qui guanyi sigui el país, la seva gent i la llibertat col·lectiva". Ha remarcat que no abandonaran el govern en un moment tan complicat com l'actual i ha dit que "tothom ha d'estar a l'alçada i contribuir a l'estabilitat de les institucions".

Ha anunciat que renovarà el consell amb la incorporació de nous consellers i conselleres, "persones compromeses amb el país i la seva gent" i que la designació dels nous membres del govern es farà "amb la màxima celeritat i amb la voluntat de tirar endavant la resta de la legislatura". 

En resposta a les al·lusions directes de Laura Borràs, Aragonès ha dit que "es tracta que qui guanyi sigui el país":

"Es tracta que qui guanyi sigui el país. Aquesta és la meva responsabilitat. És el meu objectiu com a país".


El president s'havia reunit durant la tarda amb el seu equip més directe al Palau de la Generalitat. El secretari general de Junts, Jordi Turull, ha informat el president sobre el resultat de la consulta minuts abans que fos públic.

Aragonès no ha volgut concretar com es reestructurarà el govern amb la sortida de tots els consellers de Junts. Les renúncies seran efectives un cop es publiquin al Diari Oficial de la Generalitat.

Fins ara ja hi havia una vacant, la que va deixar el cessament de Jordi Puigneró com a vicepresident del govern i conseller de Polítiques Digitals i Territori.

El president de la Generalitat ha esperat a pronunciar-se públicament després de la compareixença pública dels màxims dirigents de Junts, Laura Borràs i Jordi Turull. Durant la roda de premsa, Borràs ha utilitzat un to dur contra el president de la Generalitat, de qui ha assegurat que "ha perdut" davant de Junts i que "la seva legitimitat democràtica està en entredit".

 

ARXIVAT A:
Pere AragonèsGeneralitat de CatalunyaCrisi de govern
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut