Christopher Lloyd i Michael J. Fox, un altre cop junts a la ComicCon de Nova York (@bttfmemorabilia)

Emotiva trobada de Michael J. Fox i Christopher Lloyd 37 anys després de "Retorn al futur"

Els populars Marty McFly i Doc Brown de la icònica saga dels 80 s'han trobat a la ComicCon de Nova York

Actualitzat

Michael J. Fox i Christopher Lloyd, protagonistes de "Retorn al futur", s'han trobat 37 anys després de l'estrena de la primera pel·lícula d'una de les sagues més taquilleres i icòniques del cinema dels 80.

Els actors s'han retrobat emocionats entre els aplaudiments dels fans que han assistit a la ComicCon de Nova York, aquest cap de setmana.

Fa dos anys hi va haver una trobada virtual entre els actors de la saga, quan es complien els 35 anys de la primera pel·lícula. La pandèmia va deslluir la celebració, però aquest diumenge la ComicCon de Nova York va materialitzar l'abraçada dels dos actors.

La malaltia de Parkinson de Michael J. Fox, diagnosticada el 1991, i els 83 anys de Christopher Lloyd reduïen les oportunitats de fer-ho possible. 


La química entre Marty i Doc

Michael J. Fox és a "Retorn al futur" l'adolescent Marty McFly, que viatja amb una màquina del temps construïda per l'excèntric inventor, el doctor -Doc- Emmet Brown, interpretat per Christopher Lloyd. Es tracta del DeLorean, un cotxe mític que és el tercer protagonista de la pel·lícula. Ara ja fa anys que va passar la data del futur en què Marty viatjava, el 21 d'octubre del 2015.

El retorn dels dos actors a l'escenari de la Convenció del Còmic a Manhattan els va fer recordar el seu primer contacte a la pel·lícula.

Potser molts no sabien que Michael J. Fox no va ser la primera opció per al paper de Marty McFly. El rodatge va començar amb Eric Stoltz fent el personatge.

En l'encontre, Lloyd va recordar que quan van anunciar el canvi d'actor per un de nou, anomenat Michael J. Fox i que estava agafant fama, va pensar: "Gairebé no he aguantat les primeres sis setmanes, i ara ho he de tornar a fer?" Però "la química --va seguir Lloyd-- va sorgir de seguida". Fox va afegir que "el millor de 'Retorn al futur' va ser treballar amb Chris". "És divertit treballar amb ell perquè és un geni", va dir.
 


La lluita de Fox contra el Parkinson

El paper de "Retorn al futur" va consagrar Michael J. Fox, que ja destacava com una de les estrelles de moda, però pocs anys després li van diagnosticar la malaltia de Parkinson. La seva carrera va quedar limitada, però Fox no va abandonar la interpretació fins a finals del 2020, quan va anunciar que es retirava.

Fox, de 61 anys, ha treballat per visibilitzar aquesta malaltia invalidant, incurable i progressiva. Durant anys ha recaptat fons per promoure la investigació d'una cura per a la malaltia a través de la fundació que porta el seu nom.

Precisament, durant l'acte de la ComicCon, Fox va parlar sobre la necessitat de ser optimista davant la malaltia i del que ha suposat per a ell: "No es tracta de què tinc sinó del que m'han donat: l'oportunitat d'ajudar altres persones que com jo pateixen la malaltia", va dir. Va donar les gràcies a totes les persones que l'han ajudat i han estat al seu costat --com el mateix Lloyd-- i va adreçar als seus fans un emocionat "M'heu donat la vida".

ARXIVAT A:
Estats UnitsCinemaParkinsonCòmic
Anar al contingut