Iván Espinosa dels Monteros al Congrés dels Diputats
L'Audiència de Madrid ja el va condemnar el 2019 per no haver pagat una part de la reforma (EuropaPress)

Embarguen el sou del diputat de Vox Espinosa de los Monteros per unes obres al seu xalet

El portaveu de Vox, que ha anunciat que recorrerà la decisió judicial, deu a una empresa de reformes uns 63.000 euros

Un jutjat de Madrid ha ordenat l'embargament del sou del portaveu de Vox al Congrés dels Diputats, Iván Espinosa de los Monteros, per pagar el deute de 63.183 euros a una empresa de reformes per unes obres al seu xalet, al districte madrileny de Chamartín.

Així doncs, de moment, no rebrà ni el salari ni qualsevol altre pagament del Congrés dels Diputats fins que es cobreixi aquesta quantitat.

La decisió arriba després que el Tribunal Suprem no va admetre a tràmit, a finals de l'any passat, el recurs presentat per Espinosa de los Monteros contra la sentència de l'Audiència Provincial de Madrid que el va condemnar el 2019 per no haver pagat una part de les reformes. D'aquesta manera, la sentència es convertia en ferma i, per tant, ara el diputat haurà d'assumir el pagament.

Segons Espinosa de los Monteros, el responsable de l'empresa de reformes el va denunciar per resoldre a costa seva "els tripijocs diversos que tenia per embolics amb tercers". En un fil a Twitter, el portaveu de Vox afegeix que "acatarà la sentència", però també anuncia que recorrerà el decret que ordena l'embargament del seu sou, perquè entén que ja va avalar amb la casa els més de 63.000 euros que li reclamen.

En tot cas, l'ordre judicial, amb data de 21 de març, indica que s'ha ordenat l'embargament després que el constructor al·legués insuficiència dels béns embargats.

Espinosa de los Monteros explica que, al desembre, va enviar una carta a Hisenda i a la Seguretat Social demanant-los la carta de pagament. Atribueix l'endarreriment al fet que encara no ha rebut resposta d'aquestes institucions. I diu: "És com si no volguessin cobrar".

A més, el diputat de Vox assegura que el constructor "fa vuit anys que va tancar l'empresa deixant els tripijocs sense liquidar; entre ells Hisenda i la Seguretat Social". I es pregunta a qui ha de pagar els diners que deu de la reforma.


Presumptes irregularitats urbanístiques el 2019

Iván Espinosa de los Monteros i la seva parella, Rocío Monasterio, presidenta de Vox a la Comunitat de Madrid i diputada, ja van estar en el punt de mira per la mateixa casa el setembre del 2019.

En aquell moment, l'Ajuntament de la capital va ordenar clausurar el xalet on vivien i on ella havia instal·lat el seu estudi d'arquitectura, perquè l'habitatge no té llicència per viure-hi ni per fer-hi activitats econòmiques.

ARXIVAT A:
Comunitat de MadridVox
Anar al contingut