Rocío Monasterio i Iván Espinosa de los Monteros votant a les últimes eleccions
Rocío Monasterio i Iván Espinosa de los Monteros votant a les últimes eleccions
Madrid

L'Ajuntament de Madrid ordena precintar el xalet de dos dirigents de Vox

La casa d'Iván Espinosa de los Monteros i Rocío Monasterio al districte de Chamartín, a Madrid, no té llicència per viure-hi ni per fer-hi activitats econòmiques

RedaccióActualitzat

L'Ajuntament de Madrid ha emès una ordre de clausura, fixada per al 8 d'octubre, de la casa del portaveu de Vox al Congrés dels Diputats, Iván Espinosa de los Monteros, i la portaveu del partit a l'Assemblea de Madrid, Rocío Monasterio. El xalet de luxe del matrimoni al districte de Chamartín no té llicència per viure-hi ni per fer-hi activitats econòmiques. Ha estat una decisió de l'equip de govern de l'Ajuntament de Madrid, al qual Vox dona suport.

Fa cinc anys, un particular va denunciar unes obres al xalet perquè al·legava que no tenia llicència de primera ocupació, segons informen fonts d'Urbanisme del consistori madrileny. Un cop inspeccionada la casa per tècnics de l'Ajuntament, el matrimoni va sol·licitar la llicència però la documentació que van aportar no complia els requisits necessaris.

Un any després es va dictar una ordre de clausura, però Iván Espinosa de los Monteros i Rocío Monasterio la van recórrer i van tornar a demanar la llicència, segons fonts municipals. Al 2017, el jutjat va donar la raó a l'Ajuntament i va desestimar el recurs. El propietari va sol·licitar una modificació de llicència d'obra que també es va denegar. I ara, l'àrea d'Urbanisme del consistori reclama l'ordre de clausura del xalet, prevista per al 8 d'octubre.

A més d'habitatge, l'edifici inclou l'estudi d'arquitectura de Rocío Monasterio, sense que hi hagi una llicència de funcionament d'aquesta activitat, segons apunta Urbanisme.

 

Iván Espinosa de los Monteros, portaveu de Vox al Congrés

Eldiario.es informa que el portaveu de Vox al Congrés "va comprar el 2010 una vivenda amb jardí, per la qual va demanar una hipoteca d'1,2 milions, segons figura en el registre de la propietat".

Segons el digital, l'immoble constava d'"una planta baixa i una principal" que es va transformar "en una casa de quatre altures que es va equipar amb ascensor, gimnàs, garatge i una piscina amb solàrium a la terrassa, on també hi ha una zona verda", segons el projecte de la mateixa Rocío Monasterio.

ARXIVAT A:
VoxFrau fiscal
Anar al contingut