El Prat

Els vigilants del Prat critiquen els serveis mínims: "Realment no hi ha vaga"

En un dia normal treballen uns 40 vigilants de seguretat en el control principal de la Terminal 1, durant la vaga n'hi ha 70

Actualitzat

El comitè d'empresa dels vigilants de seguretat de Trablisa critica els serveis mínims del 90% fixats per a la seva vaga indefinida a l'aeroport del Prat. La presidenta del comitè, Genoveva Sierra, destaca que hi ha menys cues en un dia de vaga que en un de normal:

"Realment no hi ha vaga.  En un dia normal treballen entre 40 i 45 vigilants de seguretat en el control principal de la Terminal 1, mentre que durant la vaga n'hi ha 70."  

Sierra també ha dit que els treballadors estan treballant amb molta pressió i els estan vigilant molt més que durant la resta de l'any:

" No entenem per què abans de la vaga hem de treballar d'una manera i ara ho hem de fer d'una altra. Durant l'any tenim uns protocols i uns temps, que si no complim ens castiguen. Just quan hi ha una vaga això se'ns canvia."

 

 

Malgrat el poc impacte de la vaga, el comitè d'empresa ha afirmat que la plantilla mantindrà la vaga indefinida i esperen que la direcció de Trablisa reaccioni i s'assegui a negociar.

Segona jornada de la vaga indefinida

La segona jornada de la vaga dels vigilants de l'empresa Trablisa s'està desenvolupant amb normalitat i el temps de passada dels controls no ha superat l'ordinari. Tot i l'afluència elevada, els passatgers avancen sense problemes.

La mitjana d'espera de les cues és d'uns 30 minuts, habituals per a un cap de setmana d'agost. 

 

 

Els passatgers segueixen arribant abans a la terminal tot i que no hi han gaires cues i el temps per passar el control de seguretat és, fins i tot, menor que el de divendres.  

S'esperen uns 160.000 passatgers aquest dissabte en un miler de vols, entre sortides i arribades, 25.000 passatgers menys que ahir, segons Aena.  

 

Les dues jornades de vaga, de moment, no estan afectant de forma extraordinària els temps d'espera dels passatgers.

 

ARXIVAT A:
Aeroports
Anar al contingut