la sala gran del Mercat de les Flors aquest dissabte (CCMA)

Els teatres privats veuen competència deslleial en les entrades a 10 euros dels públics

L'Associació d'Empreses de Teatre de Catalunya critica que el sector privat no es pot permetre uns preus tan reduïts

Actualitzat

Als teatres privats no els ha agradat que els equipaments públics ofereixin entrades a 10 euros, com a reclam per a les localitats disponibles ara que s'ha recuperat el 100% de l'aforament. D'aquesta manera han pogut ocupar seients que fins ara no es podien vendre a causa de les restriccions.

L'Associació d'Empreses de Teatre de Catalunya, Adecta, considera "competència deslleial" la iniciativa dels teatres públics, que els ha permès omplir les sales després de 19 mesos de pandèmia. 

"Si el sector privat, que està en un sistema que ha de mantenir uns equilibris, no fa aquestes accions, el sector públic tampoc ho hauria de poder fer", ha dit la presidenta de l'Adetca, Isabel Vidal, en una entrevista al canal 3/24.

El Palau de la Música Catalana, L'Auditori, el Mercat de les Flors, el Teatre Lliure i el Teatre Nacional de Catalunya venen entrades a 10 euros, i el Gran Teatre del Liceu, a 30 euros, per als espectacles en cartell fins al 31 d'octubre.

Ho han criticat, entre d'altres, el director de la sala Beckett, Toni Casares, que creu que s'hauria d'haver coordinat tot el sector.

 

Isabel Vidal ha afegit que el sector privat no només "no s'ho pot permetre" sinó que no creu que sigui la forma de celebrar la tornada al 100% de l'aforament.

Segons l'associació que agrupa els teatres privats, hi ha una manca d'assistència "preocupant" als teatres públics des de molt abans de la pandèmia. Isabel Vidal ha denunciat que si tothom hagués posat les entrades a deu euros "s'hauria tornat als nivells d'assistència dels teatres públics, que són preocupants des de fa molts anys".

ARXIVAT A:
Teatre
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut