París

Els supermercats i les grans superfícies comercials de França no podran llençar aliments

El sector de l'alimentació haurà de donar el menjar que no s'hagi venut a organitzacions socials o cedir-lo per al consum animal o per fabricar compost per a l'agricultura

Actualitzat

A França, a partir d'ara, els supermercats i les grans superfícies comercials tenen prohibit llençar el menjar que no han pogut vendre.

Aquesta mesura l'han acordat per unanimitat tots els partits en una votació a l'Assemblea Nacional, en el context d'un projecte de llei contra el malbaratament d'aliments.

La normativa obliga el sector de l'alimentació a donar el menjar que no s'hagi venut, sempre que sigui apte per al consum, a organitzacions socials, o cedir-lo per al consum animal o per fabricar compost per a l'agricultura.

A més, els establiments de més de 400 metres quadrats tindran l'obligació de firmar un conveni amb alguna ONG per facilitar aquestes donacions d'aliments.

El president del Banc dels Aliments de Barcelona, Eduard Arruga, ha dit en declaracions a Catalunya Ràdio que veu bé la mesura, però creu que hauria d'anar acompanyada de mesures complementàries, perquè el malbaratament es produeix a molts nivells de la cadena alimentària.

Arruga ha afegit que no veuria malament que una normativa com aquesta s'apliqués al nostre país, però ha puntualitzat que és més partidari de conscienciar sobre aquesta problemàtica que no pas de dictar normes coercitives.

Anar al contingut