Els promotors insisteixen que limitar el preu dels lloguers farà retrocedir l'oferta: "No és una bona notícia"

Actualitzat

ACN Sant Sadurní d'Anoia - L'APCE (Associació de Promotors i Constructors d'Edificis de Catalunya) insisteix que l'índex de preus al lloguer inclòs a la Llei d'Habitatge farà retrocedir l'oferta. "No és una bona notícia", ha asseverat aquest dilluns el director general de la patronal, Marc Torrent, en declaracions a l'ACN abans d'un acte sectorial a l'Alt Penedès. Torrent ha ressaltat que "intervenir en el mercat de renda acaba generant l'efecte contrari" i ha instat la Generalitat i l'estat espanyol a "treballar consensuadament amb el sector per trobar formules per incrementar l'oferta". Al mateix temps, el director general de l'APCE ha avisat que el topall als lloguers també provocarà un fre en el sector de l'obra nova.

Segons Torrent, l'índex de preus al lloguer que de moment només es desplega a Catalunya provocarà tres efectes directes: la reducció de l'oferta de pisos de renda, un menor manteniment del parc ja existent i una manca d'incentius a l'hora de construir obra nova. "Ens basem en les dades constatades a altres països i també en l'experiència viscuda a Catalunya quan es va limitar el preu durant un any i mig", ha recalcat.

Torrent ha lamentat que els topalls instaurats anteriorment "no van deixar dades positives" i ha reclamat mesures alternatives per ampliar l'oferta d'habitatge a preu assequible. "Nosaltres sempre tenim la mà estesa per dialogar amb l'administració", ha afegit, en unes declaracions abans de presentar les dades d'obres noves al conjunt de les quatre comarques de la vegueria Penedès.

Anar al contingut