Un agent dels Mossos d'Esquadra (Mossos d'Esquadra)
Un agent dels Mossos d'Esquadra (Mossos d'Esquadra)
Esplugues de Llobregat

Investiguen l'assassinat d'una dona a Esplugues com un cas de violència masclista

Els Mossos d'Esquadra detenen a Badalona la parella de la dona, que han trobat morta amb signes de violència al seu domicili

Actualitzat

Els Mossos d'Esquadra investiguen la mort violenta d'una dona que aquest dissabte al matí han trobat a casa seva a Espugues de Llobregat, al Baix Llobregat. La policia creu que es podria tractar d'un cas de violència masclista i ha detingut la parella de la dona.

La policia ha rebut, cap a les 7 del matí, un avís que s'havia trobat el cos sense vida d'una dona al seu domicili, al barri de Can Vidalet. Dues dotacions policials que s'han desplaçat al lloc dels fets han trobat la víctima amb senyals evidents de violència, segons informa el comunicat dels Mossos d'Esquadra


El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha detallat que la dona hauria estat assassinada presumptament per la seva parella, que ha fugit i, hores després, ha estat detingut a Badalona.

La Divisió d'Investigació Criminal dels Mossos investiga ara els fets. Si es confirmés es tractaria d'un nou assassinat per violència masclista.

 

La dona era una veïna de Viladecans de 51 anys, que s'havia traslladat a viure a la ciutat veïna amb la seva parella. Així ho han explicat els dos ajuntaments a través d'un comunicat en què han condemnat els fets i han expressat el seu condol a familiars i amics de la víctima.

 

Aquesta és la segona víctima de violència masclista d'aquest any a Esplugues de Llobregat. i l'alcaldessa, Pilar Díaz, diu que és "inacceptable" que hi continuï havent aquests crims: "Alguna cosa falla en la nostra societat quan persisteix la violència masclista".

L'any passat a Viladecans van morir assassinades dues dones, víctimes també de la violència masclista.

Aquest és el segon crim masclista que hi ha hagut aquesta setmana a Catalunya i el setè des de principis d'any.

L'Ajuntament d'Esplugues de Llobregat farà un minut de silenci per condemnar els fets a les set de la tarda d'aquest dissabte, però es demana a la ciutadania que no hi assisteixi i s'hi sumi des de la distància per adaptar l'acte de condemna a les normes de seguretat de l'actual estat d'alarma.

La situació de confinament ha agreujat la violència masclista. Per fer-hi front s'ha posat a disposició de les dones el telèfon 900 900 120 i el whatsapp 671 778 540, per a qualsevol consulta o demanda d'atenció.

ARXIVAT A:
Mossos d'EsquadraViolència masclista
Anar al contingut