Barcelona

Els Mossos avisen els anti-Bolonya que els impediran manifestar-se a la Rambla

Els Mossos d'Esquadra han advertit el moviment anti-Bolonya que impediran que la manifestació anunciada per avui baixi per la Rambla per arribar a la plaça Sant Jaume, a Barcelona. La policia catalana considera d'alt risc la protesta perquè no hi ha hagut cap comunicació oficial i temen que hi participin grups antisistema violents. Manifestar-se a la Rambla està prohibit per motius d'ordre públic. La manifestació està anunciada per les vuit del vespre, tindrà per lema "Bolonya s'aplica a cops de porra" i la podrien encapçalar els professors que s'han solidaritzat amb els estudiants. Els Mossos recomanen a la gent que eviti acostar-se a la zona i als periodistes que vagin ben identificats amb un braçalet.

Actualitzat
Els Mossos d'Esquadra desplegaran un ampli dispositiu amb motiu de la manifestació dels anti-Bolonya. El Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans i la Coordinadora d'Assemblees d'Estudiants la van convocar per denunciar la criminalització del moviment arran dels aldarulls del 18 de març després del desallotjament del grup que ocupava el rectorat de la Universitat de Barcelona.

Els convocants volen sortir a les vuit del vespre de la plaça Universitat, baixar per Pelai i la Rambla i trencar pel carrer Ferran i acabar la protesta a la plaça Sant Jaume. El lema de la marxa serà "Bolonya s'aplica a cops de porra". Els professors que s'han solidaritzat amb els estudiants podrien situar-se al capdavant de la protesta. Els alumnes han assegurat que evitaran al màxim l'enfrontament amb els Mossos, que evitaran la presència de pals i caputxes. Això no treu, però, l'intent de passar per la Rambla. Si els ho impedeixen, s'agenollaran davant la policia i llegiran un manifest.

L'administració pública prohibeix aquest recorregut final per la Rambla per motius d'ordre públic, perquè la morfologia dels carrers de Ciutat Vella fa difícil l'actuació dels cossos policials i perquè és una zona sensible, per la concentració de turistes. L'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, també ha recordat que està prohibit manifestar-se a la Rambla i als carrers adjacents, com el portal de l'Àngel.

En un comunicat fet públic aquest dimecres al vespre, els Mossos confirmen que no tenen cap notificació de la marxa i que "per raons de seguretat, no es permetrà que els manifestants accedeixin a la Rambla ni entrin a la plaça Sant Jaume". A més, alerten que aniran seguint el recorregut dels manifestants i que "prendran les decisions oportunes depenent del nombre de manifestants i de l'actitud que adoptin durant la marxa". També recorden als convocants que hauran d'assumir la responsabilitat "sobre possibles conseqüències o incidents derivats d'aquesta manifestació".

La policia recomana a la ciutadania que eviti la presència a la zona i als periodistes que s'identifiquin clarament amb un braçalet. En qualsevol cas, l'estratègia dels antiavalots recaurà en el director general de la Policia, Rafael Olmos, que té les hores comptades en el càrrec.
DOCUMENTS RELACIONATS
Anar al contingut