Diputats de l'oposició reunits a l'hemicicle mateix del Parlament
Diputats de l'oposició reunits a l'hemicicle mateix del Parlament
Barcelona

Els lletrats del Parlament recomanen un "ampli consens" per modificar el reglament

L'informe dels juristes fa alguns retrets a la proposta de Junts pel Sí i la CUP de canviar el reglament per aprovar les lleis de desconnexió de manera exprés, en lectura única

RedaccióActualitzat

Toc d'atenció dels lletrats del Parlament a Junts pel Si i la CUP per la reforma del reglament de la cambra amb l'objectiu d'agilitzar les lleis de desconnexió. Els juristes han fet un seguit d'observacions. Proposen que qualsevol modificació s'hauria de fer amb el màxim consens possible dels grups i entenen que la reforma impulsada pels diputats independentistes no compleix aquest requisit.

La reforma impulsada per Junts pel Sí i la CUP inclou que, si cal, una llei es podria tramitar en lectura única, cosa que permetria registrar-la i aprovar-la el mateix dia.

Tant la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, com Junts pel Sí estan disposats a assumir les recomanacions tècniques i s'han mostrat convençuts que l'informe no qüestiona el fons de la reforma. En tot cas, critiquen el fet que hagi arribat després de tancar la ponència de la reforma del reglament. Els informes dels lletrats no són de compliment obligat.

 

Anar al contingut