Els hotelers de Lloret compraran una dessalinitzadora mòbil per omplir les piscines

L'Ajuntament els permetrà instal·lar-la a la sorra per extreure aigua d'un pou i tractar-la per poder mantenir plenes les piscines dels allotjaments turístics

RedaccióActualitzat

El Gremi d'Hotelers de Lloret de Mar han acordat comprar una dessalinitzadora mòbil per garantir que les piscines dels diversos allotjaments turístics es puguin omplir aquest estiu. 

La instal·lació permetrà tractar 50 metres cúbics d'aigua de mar cada hora. Això permetrà dessalar 50.000 litres cada hora, dels quals calculen que només en necessitaran 10.000. Per això, tenen previst cedir la resta d'aigua tractada a la xarxa municipal.

La dessaladora costarà 1,5 milions d'euros, que finançaran íntegrament els empresaris. L'Ajuntament els permetrà instal·lar-la a la sorra de la platja, per poder captar aigua d'un pou que hi ha a la sorra. S'espera que comenci a funcionar al maig.


Abastirà tots els allotjaments turístics de Lloret

Els hotelers defensen que les piscines són bàsiques per als seus negocis, ja que el 60% dels seus clients són turoperadors que demanen garanties, com que les piscines estiguin plenes, a càmpings, hotels i altres allotjaments.

És la mesura que han trobat per poder mantenir-les plenes tot l'estiu, preveient que no plourà prou per aixecar el decret de sequera, que fa que sis milions de catalans estiguin en situació d'emergència, i prohibeix omplir piscines fins i tot amb aigua salada si no està tractada.

Segons el president del Gremi d'Hostaleria de Lloret, Enric Dotras, han decidit tirat pel dret perquè els calen solucions. "Ens hi juguem el lloc de treball. Fa quatre dies que hem passat una pandèmia i hem vist què passava amb el sector turístic tancat. No ens ho podem permetre", ha remarcat. 

La intenció és que aquest model es pugui "replicar a altres punts de la Costa Brava", ha afegit. 

 

 


 

 

ARXIVAT A:
SequeraCrisi climàtica
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut