Barcelona

Els estudiants demanen la dimissió del rector de la UAB l'endemà del desallotjament per la força dels Mossos

L'Assemblea d'estudiants de la Universitat Autònoma de Barcelona ha demanat la dimissió del rector Lluís Ferrer pels incidents d'aquest dimarts, quan una cinquantena d'estudiants es van tancar a la Facultat de Filosofia i Lletres per protestar contra la implantació del nou sistema universitari europeu, més conegut com el Pla Bolonya, i els Mossos d'Esquadra els van desallotjar per la força. Els estudiants, que s'han concentrat a la plaça cívica, asseguren que mai cap rectorat no havia demanat l'actuació dels Mossos davant d'una protesta estudiantil dins d'una facultat. El rectorat va demanar la seva intervenció després de set hores de tancada.

Actualitzat

Ela ànims estaven més calmats en l'assemblea d'aquest dimecres en la qual han participat uns 500 estudiants.Tot i això, s'ha resolt a demanar la dimissió del rector, amb qui els estudiants no amaguen que no tenen cap sintonia. Consideren inadmissible que fos el mateix rectorat qui, després de set hores de tancada, demanés la intervenció dels Mossos d'Esquadra. Segons els representants estudiantils, mai cap rectorat ho havia fet fins ara.

La demanda de dimissió arriba després que els Mossos d'Esquadra van desallotjar per la força una cinquantena d'estudiants de la UAB que aquest dimarts es van tancar a la Facultat de Filosofia i Lletres per protestar contra el Pla Bolonya. Els agents van irrompre al recinte universitari amb la intenció de desallotjar-los, però van topar amb la resistència d'altres estudiants que donaven suport als que s'havien tancat i van utilitzar la força per dispersar-los.

Els estudiants també han protestat contra el Pla Bolonya. Consideren que "la implantació de la LOU-LUC portarà conseqüències per a l'alumnat, el professorat, el personal becari i de l'administració i serveis". Segons els estudiants, el dèficit de recursos de la universitat i la situació de fallida impossibiliten portar a la pràctica la reforma universitària. Els estudiants també demanen el compromís d'"ampliar el finançament públic, per garantir una qualitat acadèmica, investigadora i d'equitat social" i que "obri un veritable procés informatiu i participatiu, per oferir garanties democràtiques".

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut