Seyne-les-Alpes

Els equips de rescat treballen per recuperar les restes de les víctimes i la segona caixa negra

Un equip forense espanyol es desplaçarà al lloc del sinistre per ajudar en la identificació de les víctimes

RedaccióActualitzat

Quart dia de recerca a la zona dels Alps francesos on es va estavellar l'airbus A320. Els equips de rescat treballen per recuperar les restes de les víctimes. Una tasca que les autoritats franceses ja han dit que trigarà setmanes a completar-se perquè, primer, cal localitzar-les en un terreny muntanyós complicat i, posteriorment, identificar-les contrastant-les amb les mostres d'ADN.

Quan es recuperen parts de cadàvers, són traslladades amb helicòpter als laboratoris instal·lats provisionalment al campament base, i posteriorment s'envien a Marsella o París. En les properes hores, un equip forense format per professionals catalans i d'altres punts de l'Estat es desplaçarà a França per donar suport als equips locals.

Sobre el terreny, una altra de les prioritats continua sent localitzar la segona caixa negra de l'avió. L'operatiu el formen helicòpters i un miler d'efectius sobre el terreny. Al lloc de la catàstrofe hi treballen una setantena de persones, entre els especialistes en la identificació de cadàvers. No obstant, l'àrea de recerca és d'unes quatre hectàrees, en una zona amb molt pendent i de difícil accés.

Precisament, aquest dijous les famílies van arribar a la zona i se les va informar personalment de les últimes investigacions del cas, així com també de les feines de recerca. Així, van poder veure in situ la complexitat d'aquestes tasques, però també la solidaritat i la gran mobilització per ajudar-les que hi ha a la zona. A hoers d'ara, la majoria de famílies ja ha tornat a Barcelona l'endemà d'assistir a un acte de comiat a Seyne-les-Alpes.

50 espanyols morts i 11 residents

En l'accident van morir 50 persones de nacionalitat espanyola. El govern espanyol ha confirmat que entre les víctimes mortals de l'avió també hi ha 11 persones més amb residència habitual a Espanya.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut