Els dos joves empresonats vuit mesos pels aldarulls postsentència, agraïts pel suport

Els dos joves que van estar vuit mesos i mig en presó preventiva per les protestes per la sentència expliquen la seva experiència a TV3

Carles Brucet FontActualitzat

En Charaf Fadlaoui i l'Ibrahim Afkir respiren tranquils des de dimecres, quan la sentència de l'Audiència de Girona els va absoldre dels aldarulls durant les protestes per la sentència del procés. La Fiscalia els demanava 9 anys de presó i la Generalitat tres anys i mig per desordres públics, atemptat contra l'autoritat, danys i lesions. 

"Quan era a la  presó, pensava que em volien expulsar al meu país o que em quedaria amb una condemna llarga."

Van entrar a la presó amb 18 anys i eren els més joves de Puig de les Basses. Enrere queden vuit mesos en presó provisional, perquè es va considerar que no tenien arrelament i per risc de fugida.

"Et sents fatal perquè veus gent que té la seva família i els venen a veure i tu estàs al pati sense res. Però també ha vingut gent que no conec de res i ens han dit que no estàvem sols i 'estem amb tu'. Això em va fer sentir bé."

Protagonistes involuntaris de múltiples concentracions i campanyes de suport, agraeixen per damunt de tot les mostres d'afecte i les cartes que han rebut d'arreu de Catalunya.

 

 

La sentència de l'Audiència de Girona considera que falten proves per atribuir-los el llançament de pedres, i que hi havia contradiccions entre els atestats policials i les declaracions dels agents. Mentre el seu advocat està estudiant demanar indemnitzacions, ells tan sols pensen a obtenir el permís de treball i trobar feina.

ARXIVAT A:
Procés catalàJudici procés
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut