Els dos acusats pels aldarulls postsentència a Girona, d'esquenes durant el judici
Els dos acusats, d'esquena, durant el judici (ACN/Marina López)

Absolts dos detinguts a Girona en les protestes postsentència empresonats 8 mesos

Acusats de quatre delictes, l'Audiència considera que no hi ha proves per condemnar-los

RedaccióActualitzat

Ibrahim Afquir i Charaf Fadlaoui, detinguts durant les protestes contra la sentència del judici del procés de l'octubre a Girona, han estat absolts per l'Audiència d'aquesta ciutat. Els jutges consideren que no hi ha proves per condemnar-los. 

La Fiscalia demanava per a ells 9 anys de presó i multes de 7.200 euros, l'expulsió d'Espanya després de complir dues terceres parts de la condemna i que hi tinguessin prohibida l'entrada durant 8 anys.

Els acusava de llançar pedres contra una furgoneta dels Mossos d'Esquadra i de lesionar dos agents, fets pels quals els imputava els delictes de desordres públics, d'atemptat a l'autoritat, de danys i de lesions lleus. Han quedat absolts de tots quatre.

 

 

En un missatge a Twitter, el despatx d'advocats Salellas explica que la seva posada en llibertat, a principis d'aquest mes, després que el judici quedés vist per a sentència, ja feia preveure un desenllaç com aquest. Fins aleshores, van passar vuit mesos i mig en presó preventiva

Afquir i Fadlaoui sempre han proclamat la seva innocència i fins i tot neguen haver participat en les protestes.

Durant el judici van explicar que la nit del 16 al 17 d'octubre es van trobar enmig dels aldarulls quan eren a prop de la plaça de Sant Pere de Girona per aprofitar una connexió wifi.

Quan van voler marxar, denuncien que els van detenir perquè, en ser d'origen estranger, són "el blanc perfecte quan la policia està enfadada".

El judici a Afquir i Fadlaoui va ser el primer pels aldarulls postsentència, ocorreguts la tardor passada en el marc de les protestes contra la sentència del procés.

ARXIVAT A:
Judici procésProcés català
Anar al contingut