Manifestació en suport dels CDR encausats, a les portes de l'Audiència de Barcelona
Manifestació en suport dels CDR encausats, a les portes de l'Audiència de Barcelona
Barcelona

Els CDR jutjats per encadenar-se al TSJC apel·len al dret de manifestació

Comença el judici a l'Audiència de Barcelona contra 13 activistes a qui la Fiscalia demana fins a 2,5 anys de presó

Actualitzat

Ha començat a l'Audiència de Barcelona el judici contra 13 independentistes per l'acció en què un grup es va encadenar a la porta del Palau de Justícia ara fa dos anys. Només han respost als seus advocats i han defensat el dret a exercir la protesta pacífica.

La Fiscalia demana dos anys i mig de presó per a 11 dels acusats, per un delicte de desordres públics, i un any per a dos processats més per desobediència i resistència greu als agents de l'autoritat.

En aquesta primera sessió hi han comparegut i declarat 12 dels 13 acusats, perquè un no s'ha presentat davant el tribunal de la Secció 10 de l'Audiència de Barcelona.

Apel·len al dret de manifestació

Els fets van passar el 23 de febrer del 2018 quan, després de diverses accions de protesta pel centre de Barcelona, un grup de persones es van encadenar a les portes del Palau de Justícia i també entre elles, i els Mossos van actuar traient-los un per un.

Alguns dels CDR encadenats en l'acció del febrer del 2018 al TSJC

Un dels acusats ha explicat que amb aquesta acció no pretenien bloquejar l'entrada a l'edifici.

"Això és una seu de la justícia i nosaltres el que volíem fer era una acció simbòlica, no violenta, una asseguda a les escales. S'ha de tenir en compte que les dues portes del costat de les escales estaven obertes i es podia passar. Els Mossos van passar diverses vegades. No teníem intenció d'allargar-ho."


I un altre ha aclarit que no duien les cadenes lligades al cos.

"Hi havia una cadena que rondava per les escales, és veritat. Però no era una cadena que portéssim fixada al nostre cos. De fet, quan ens van aixecar els Mossos de la Brimo, la cadena va caure, pràcticament per si sola."

Segons la defensa, que demana l'absolució dels acusats, en cap moment van fer ús de la força ni van posar en risc ni persones ni béns.

Els acusats han explicat que la protesta va ser contra l'aplicació de l'article 155 de la Constitució a Catalunya i les "resolucions judicials amb les quals gran part de la població no estava d'acord".

Segons la Fiscalia, els 200 manifestants van "impedir el normal funcionament del tribunal" entre les 7.45 i les 9 del matí, fins que els Mossos els van fer fora un per un.

Abans de l'inici del judici, unes 50 persones s'han concentrat a les portes del Palau de Justícia de Barcelona en suport als acusats i amb una pancarta amb el lema "Absolució encausades".

ARXIVAT A:
CDRJudicialProcés català
Anar al contingut