Pakistan

Els atrinxerats a la Mesquita Vermella d'Islamabad en maten dos dels seus quan intentaven fugir

Creix la tensió a Islamabad i concretament a la zona de la Mesquita Vermella, on hi ha hagut més víctimes. Dos alumnes de 12 i 14 anys han intentat fugir de l'interior de l'edifici i han mort a causa dels trets que han disparat els extremistes, segons han informat fonts de les forces de seguretat pakistaneses. Els integristes estan amenaçats d'assalt per les forces que envolten l'edifici, del qual n'han sortit voluntàriament almenys 1.100 alumnes que formen part de les escoles alcoràniques que hi ha dins del complex. Els integristes diuen que no es rendiran. En total, 21 persones han mort des que va començar l'atrinxerament.

Actualitzat

Els islamistes que s'hi han fet forts no estan disposats a rendir-se i l'exèrcit manté el setge. El líder dels islamistes atrinxerats a la mesquita ha dit que prefereix morir abans que capitular. El president del Pakistan, Pervez Musharraf, ha ordenat un alto el foc a les tropes que assetgen el temple poc abans que disparessin sense èxit contra el seu avió.

L'intercanvi de trets d'aquesta matinada confirma la fermesa dels centenars d'islamistes radicals atrinxerats a la Mesquita Vermella d'Islamabad. El número 2 del temple, Abdul Rashid Ghazi, ha declarat que accepten convertir-se en màrtirs, però de cap de les maneres es rendiran a les forces de seguretat pakistaneses, que per tercer dia envolten el complex religiós.

Des del govern s'ha descartat la proposta de l'ulema i se l'ha instat a entregar-se incondicionalment i a deixar sortir les dones i els nens que encara són a l'interior de la mesquita. Al voltant del temple s'ha imposat el silenci i no hi ha cap activitat comercial, la qual cosa ja ha provocat la protesta de veïns i propietaris de botigues.

D'altra banda, l'avió del president pakistanès, Pervez Musharraf, hauria estat objectiu d'un atemptat. Dos projectils disparats des d'una llançadora artesanal han estat a punt de tocar l'aparell. El cap de l'estat pakistanès, aliat clau dels Estats Units en la guerra contra el terrorisme, s'ha escapat de diverses temptatives d'assassinat.

Fins avui els enfrontaments han fet 21 morts. Es calcula que a la mesquita hi ha unes 800 persones, la majoria estudiants de l'escola alcorànica. Les autoritats la consideren un feu d'islamistes radicals on es recluten jihadistes que combaten a l'Afganistan.

Anar al contingut