Barcelona

Els alumnes reben atenció psicològica a l'institut Joan Fuster

Els alumnes mostren una pancarta amb el missatge "Exigim respecte" i el senyal de prohibit amb una càmera de fotos i de vídeo

RedaccióActualitzat

L'endemà que un professor morís presumptament a mans d'un alumne de 13 anys a l'Institut Joan Fuster, nombroses espelmes i flors recorden la víctima a les portes del centre, on també es poden llegir missatges com "En l'educació no hi ha espai per a la violència" o "Prou. No a la violència".

Els alumnes de l'institut Joan Fuster, que han pogut tornar al centre, han fet una cadena humana davant de l'edifici per evitar que els mitjans de comunicació poguessin gravar els menors entrant al centre, on reben atenció psicològica. A més, han mostrat una pancarta amb el missatge "Exigim respecte" i el senyal de prohibit amb una càmera de fotos i una de vídeo.

El centre, però, ha obert les seves portes a les vuit del matí per celebrar un claustre extraordinari de professors per adoptar les pautes d'assessorament general a l'institut, al costat dels serveis d'urgències i emergència social de l'Ajuntament de Barcelona (CUESB).

Cap a les deu, els membres de l'equip de psicòlegs han sortit fora del centre per acollir els nens i les seves famílies, que aquest dimarts no fan classe. Després, els nois s'han reunit amb els seus respectius professors i amb els psicòlegs per aules. Cada grup compta amb un expert del CUESB, segons ha informat l'institut Joan Fuster. A classe, s'analitzen els fets sota dues premisses: elaborar un discurs recollint les vivències dels alumnes i avisar-los que els possibles símptomes que els puguin aparèixer -com insomni o inapetència- són normals i remeten amb els dies. També s'analitzaran els casos més sensibles per si necessiten una atenció posterior més personalitzada.

Els alumnes podran tornar a casa cap al migdia, però el dispositiu de suport continuarà actiu a la tarda per a totes aquelles persones que ho necessitin. A partir de dimecres, es reprendran les classes i es programarà una cerimònia en reconeixement del professor mort.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut