Barcelona

Els 400 alumnes de l'institut cremat reprendran les classes dijous a l'IES Joan Brossa

Els 400 alumnes de l'institut Josep Pla de Barcelona, que ha quedat calcinat aquest diumenge en un incendi, no podran anar a classe fins dijous, quan se'ls traslladarà en bloc a un altre centre, el Joan Brossa de l'avinguda Mare de Déu de Montserrat. El gerent del Consorci d'Educació de Barcelona, Manuel Blasco, ha explicat que s'ha arribat a aquesta solució gràcies a "una circumstància excepcional".

Actualitzat
El fet que a l'institut Joan Brossa s'acabés de fer "una gran obra per començar a fer funcionar al setembre una escola oficial d'idiomes", ha explicat Blasco, que ha afegit que "això fa que es disposi de 20 aules que en aquests moments no s'estant utilitzant i que permetran que el Josep Pla es pugui traslladar a aquesta nova seu".

Després de veure's que les instal·lacions del Josep Pla de Nou Barris havien quedat inservibles per a l'activitat docent per l'incendi que s'hi ha declarat aquest diumenge, la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, ja va explicar que es buscava una nova ubicació per als alumnes.

Els tècnics estudien l'origen del foc. Una de les hipòtesis és que hagi estat provocat. De fet, Rigau ha qualificat l'incident d'"una irresponsabilitat greu" perquè el foc "ha anat de fora cap a dins".
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut